GÜNCEL

Belma Akçura'dan medyaya 'iklim krizi' eleştirisi

Milliyet gazetesi yazarı Belma Akçura, medyanın iklim krizine ilişkin ciddi sorunları olduğunu ve bilimden yana bir dil değişimine ihtiyacı olduğunu yazdı.

Belma Akçura'dan medyaya 'iklim krizi' eleştirisi

Milliyet gazetesi yazarı Belma Akçura, dünyanın önemli gündemlerinden biri olan iklim krizine ilişkin medyayı eleştirdi.

Konunun medyada gerektiği kadar yer bulmadığını ifade eden Akçura, yapılan haberlerin ise bilimsel verilerden yana olmadığını söyledi. Akçura, son dönemlerde The Guardian gibi iklim değişikliği yerine iklim krizi ifadesini kullanan olumlu örnekleri de es geçmedi. 

İşte o yazı:

Küresel iklim politikalarını sürekli güncellemesi açısından medyanın da üzerine büyük sorumluluk düşüyor. Birçok rapor medyanın çevre sorunlarına yaklaşımının hayli sorunlu olduğu yönünde Geçtiğimiz günlerde iş dünyası yeni dönemin rekabet senaryolarını masaya yatırdı. Ortak görüş; Avrupa Birliği’nin “Yeşil Mutabakatı” çerçevesinde ticaretini sürdürülebilirlik zemininde kurgulayan ve bu değişime ayak uydurabilenlerin rekabette bir adım öne çıkacağı yönünde. İş insanının bu önemli adımını belirleyecek olan da tarımdan enerjiye, sanayiden lojistiğe tüm sektörlerde iklim kriziyle mücadeleyi temel alan, çevresel sürdürülebilirliği önemseyen politikaların varlığı. AB’nin yeşil ve dijital dönüşüm gündemi, sadece iş dünyasının değil, medyanın da yakından takip etmesi gereken öneme sahip, iş birliği gerektiren bir konu. Dolayısıyla küresel iklim politikalarını sürekli güncellemesi açısından medyanın da üzerine büyük sorumluluk düşüyor.

Yazının tamamı için tıklayın 

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar