GÜNCEL

Belma Akçura'dan Abdi İpekçi yazısı: Katilleri cinayetten nemalandı

Milliyet gazetesi yazarı Belma Akçura, Abdi İpekçi cinayetini işleyenlerin bu cinayetten nemalanarak ömrünü geçirdiğini yazdı.

Belma Akçura'dan Abdi İpekçi yazısı: Katilleri cinayetten nemalandı

'Abdi İpekçi cinayetinde adı geçenlerin hemen hepsi, bütün hayatlarını işledikleri bu cinayetten nemalanarak geçirdi' diyen Akçura, cinayetin dava süreçlerini ele aldı. 

İşte o yazı:

11 Ekim 1979: Milliyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Abdi İpekçi cinayeti davasının ilk duruşması. İstanbul 1 No.lu Sıkıyönetim Mahkemesi’nin duruşma salonunda, sanık sandalyesine oturan tetikçi; bir iki isim mırıldandı ve “sonraki duruşmada her şeyi açıklayacağım” dedi. İkinci duruşma gerçekleşmeden tetikçi cezaevinden kaçırıldı.

Bir cinayetten nemalanan ayak takımı

Sonraki günlerde cinayeti planlayanlar, aracı kullananlar, tetikçiyi kaçıranlar, saklayanlar, yurt dışına çıkaranlar üzerinden dava şekillense de sanık sandalyesinde oturan pek olmadı, kaçırılan tetikçiye gıyabında ölüm cezası verildi ve dosya kapandı.

Böylece cinayette adı geçenlerin hemen hepsi bütün hayatlarını işledikleri bu cinayetten nemalanarak geçirdi. Öyle ki; aralarında pay ettikleri gerçekte açığa çıkmış “cinayet sırrı” hemen hepsinin tek geçim kaynağı oldu. Ailelerinin bile… Ve hiçbiri böylesine kirli bir geçim kaynağından utanmadı. Cinayetten pişmanlık duymadı.

Yazının tamamı için tıklayın 

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar