GÜNDEM

Belma Akçura yazdı: Medya silahlanmayı görmüyor

Milliyet gazetesi yazarı Belma Akçura, kadına şiddet olaylarının medyada yer aldığını ama bireysel silahlanma konusunun pek yer almadığını yazdı.

Belma Akçura yazdı: Medya silahlanmayı görmüyor

İstanbul Sözleşmesi'nden çekilme kararı sonrası Milliyet gazetesi yazarı Belma Akçura, kadına şiddet konusunda medyanın pek görmediği bir konuyu ele aldı. 

Akçura, Prof. Dr. İnceoğlu'nun da değerlendirmesi ile bireysel silahlanma konusunun medya tarafından görülmediğine dikkat çekti. 

İşte o yazı:

Medya şiddet haberlerini veriyor ama şiddeti yaratan bireysel silahlanmayı görünür hale getiremiyor. Oysa Prof. Dr. İnceoğlu’na göre; medyanın bireysel silahlanmayla ilgili risk ve tehlikeleri algılaması, tedbir alma sürecine katkı sağlaması gibi bir sorumluluğu var.

Adam işsiz güçsüz. Kirasını ödeyemiyor, ekmek alacak parası yok, ama cebinde silahla geziyor. Hayatı boyunca iktidarını, gücünü, erkekliğini ya da varoluşunu tescillediği tek olay da bu. Tetiği her an çekilmeye hazır bir silahla dolaşmak!

Kamunun dışında, silahla hiç işi olmayan sivil bir halk silaha neden ihtiyaç duyar? Son beş yılda sivillerin aşırı silahlanması “terör” ve “darbe girişimine” karşı yapılıyormuş gibi bir algı yaratsa da toplumsal şiddetin boyutu başka soruları da gerekli kılıyor. Mesela sivil halkın silahlanması, yargıya, adalete ve de devletin can güvenliğini sağlamasına olan güvensizlikten kaynaklanıyor olabilir mi? Yoksa gücü, itibarı, saygıyı zorbalıkla sağlayan, hukuksuzluğu meşrulaştıranlar, silahı kendi yaşam haklarının bir gereği mi sayıyor?

Yazının tamamı için tıklayın 

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar