GÜNDEM

Bedri Baykam: Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıklamaları tam bir hayal kırıklığı

Cumhuriyet yazarı Bedri Baykam, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Cumhuriyet Gazetesi'ne verdiği demecin tam bir hayal kırıklığı olduğunu yazdı.

Bedri Baykam: Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıklamaları tam bir hayal kırıklığı

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, geçtiğimiz günlerde Cumhuriyet Gazetesi'nden İpek Özbey'e demeç verdi. Kılıçdaroğlu'nun, Abdullah Gül ve Ekmeleddin İhsanoğlu ile ilgili yaptığı açıklamalara toplumun farklı kesimlerinden tepkiler geldi.

Cumhuriyet Gazetesi yazarı Bedri Baykam da bugün kaleme aldığı yazısında Kılıçdaroğlu'nun söylemlerini hatırlatıp yapılan açıklamaları tam bir hayal kırıklığı ile okuduğunu ifade ederek sözlerine şu şekilde devam etti "Kılıçdaroğlu, yakın dönemimizin büyük gafı 'Ekmeleddin İhsanoğlu' konusunu gündeme getirip hâlâ kendisine hak veriyor ve onun değerini anlayamadığımızı savunuyor. Atatürkçü medyada, CHP örgütlerinde, Anıtkabir ziyaretçileri ve seçmenler arasında, kendisi ile aynı görüşü savunan kaç kişi var, Sayın Başkan lütfen bir araştırsın! Bunu objektif olarak yaparsa, esasında ne kadar yalnız bir insan olduğunu kendisi de görür!"

Kılıçdaroğlu'nun, ropörtaj esnasında Abdullah Gül'ün nereden çıktığını sormasını da yazısına ekleyen Baykam, "Kendisine önerim, hafıza tazelemek için mesela Sayın Meral Akşener’in Teketek programında söylediklerini hatırlaması: “HDP, İYİ Parti, CHP, Saadet Partisi olarak bir araya gelip Sayın Gül’ü aday göstermemiz istendi bizden. Bu konuda Sayın Kılıçdaroğlu ve Temel Bey’le görüştüm.” Akşener kabul etseydi, aday Gül olacaktı." şeklinde konuştu.

Yazının tamamı için tıklayınız

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar