GÜNDEM

BDDK Temassız Kredi Kart Ödemelerinde Değişiklik Yaptı! Temassız Ödemeler İptal mi Edildi?

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu, temassız özelliğine sahip olan kredi kartları için açıklama yaptı. BDDK'nın son dakika temassız kartlar için aldığı önlem ortaya çıktı. Temassız ödeme özelliği kalkıyor mu?

BDDK Temassız Kredi Kart Ödemelerinde Değişiklik Yaptı! Temassız Ödemeler İptal mi Edildi?

Deprem felaketi ile birlikte çeşitli hırsızlık olaylarının da deprem bölgelerinde artışa geçtiği belirtiliyor. Öte yandan kartların çalınma ihtimaline ve farklı kişiler tarafından kullanılma riskine karşın BDDK'dan açıklama geldi. Bir süredir temassız özelliği olan kredi kartlarına nasıl bir önlem geleceği merak konusuydu.

Kartlar Temassız Ödemeye Kapatıldı mı?

Kredi kartlarının temassız ödeme özelliği kapanacağı yönünde iddialar ortaya atılsa da böyle bir şey yaşanmadı. BDDK'dan konuyla ilgili gelen açıklamada, bankalara güvenlik için önemli bir talimat iletildi. Talimata göre, temassız kredi kartındaki ilk ödeme için şifre istenecek. İlk şifre girildikten sonraki harcamalarda ise temassız ödeme yine aktif olacak. Yalnızca ilk ödeme için şifre isteneceği belirtildi.

BDDK Kredi Kartı Temassız Ödeme Açıklaması

"Müşterilerin, bilgileri dışında kart kullanımlarının engellenmesini teminen, olağanüstü hal ilan edilen iller ile sınırlı olmaksızın ülkemiz genelindeki tüm banka müşterileri için ivedilikle kartlı ödemelerde yapılacak ilk temassız işlemlerde şifre girilmesinin sağlanması, sonraki işlemler içinse mevcut uygulamaya aynen devam edilmesi uygun görülmüştür."

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar