GÜNDEM

BBC Erdoğan'ın danışmanı Gülnur Aybet'in sözlerini sansürledi

İngiliz yayın organı BBC, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başdanışmanı Gülnur Aybet'in röportajındaki sözlerinin en önemli bölümlerini sansürleyerek yayınladı.

BBC Erdoğan'ın danışmanı Gülnur Aybet'in sözlerini sansürledi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başdanışmanı Prof. Dr. Gülnur BBC'de yayınlanan HardTalk programına konuk oldu. Program sunucusu Stephen Sackur'un Türkiye'de gazetecilerin 'gazetecilik faaliyetleri' kapsamında tutuklandığını savundu.

BU DİYALOĞU SANSÜRLEDİ

Bunun doğru olmadığını belirten Aybet "İngiltere'nin de 'terörü övmek' suçunu 7 yıla kadar hapisle cezalandırdığı" yanıtını verdi. BBC ise röportajdaki bu diyaloğu sansürleyerek yayınladı.

Ayrıca Aybet'in röportajdaki "Üniversitemde ve bölümümde düşünceleri sebebiyle kimse işten atılmadı, hiç kimse soruşturmadan geçmedi. Hata bunların bir çoğu cumhurbaşkanına karşı olan kişilerdi" sözleri de yayına verilmedi.

Bunun üzerine Aybet, sansürlenen bazı bölümleri Twitter hesabından yayınladı.

Yerleştirilmiş video

SUNUCU İLE AYBET ARASINDAKİ DİYALOG

Aybet, sunucunun Türkiye'de gazetecilik suçundan 120 kişinin tutuklu olduğunu söylemesi üzerine 'Şu an gazetecilik faaliyetinden tutuklu kimse yok. Başka suçlardan mahkum oldular' dedi. Sunucu da Aybet'in sözlerine 'Buna benim ve uluslararası camianın inanmasını mı bekliyorsunuz' dedi. Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı da Sunucuya 'Neye inanmam istediğiniz size kalmış ama gerçek olan bu' cevabını verdi.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar