MEDYA KÖŞESİ

Bayramoğlu'ndan Cemaat'i kızdıracak yorum

Ahmet Şık ve Nedim Şener'in tahliyesini yorumlayan Yeni Şafak yazarı, kararı AKP ve cemaat arasındaki çatışma ekseninde değerlendirdi.

Bayramoğlu'ndan Cemaat'i kızdıracak yorum
GAZETECİLER.COM - Gündeme bomba gibi düşen tahliye kararına en ilginç yorumlardan biri Ali Bayramoğlu'ndan geldi. CNN Türk'e telefonla bağlanarak Ahmet Şık ve Nedim Şener'in tahliyesini yorumlayan Yeni Şafak yazarı, kararı AKP ve cemaat arasındaki çatışma ekseninde değerlendirdi.

Bayramoğlu, MİT kriziyle ortaya çıkan çatışmada hükümetin yargı içindeki otonom yapıyı esnettiğini söylerken tahliye kararını bu esnemenin bir işareti olarak yorumladı.

Ali Bayramoğlu: Son günlerde yorumladığım en güzel haber bu oldu. Türkiye'de küçük bir alga değişikliğinin başladığını gösteren bir karar olduğunu düşünüyorum. MİT krizinden sonra hükümetin yargı ve polisle yaşadığı gerilimden doğan bir sonuçtur bu. En azından hükümetin bazı yargı ve polis uygulamalarının kendi hanesine yazıldığını gördüğünü gösteren bir karardır. Bu doğrudan bir etki midir, yoksa konjüktürel midir bilemiyorum.

Bu karar hükümet cemaat çatışmasının adımlarından biri midir?

Ali Bayramoğlu: Elbette bu çatışmanın dışa yansımalarından biridir. Otoriterleşme tartışmaları bu davalar ve uygulamalar etrafında yürüyor. Yurtdışında da bu davalar üzerinden eleştiriler geliyor. Bu uygulamalar hükümetle çatışmaya giren yargı-polis-cemaat yapısı etrafında karşımıza çıktığını görüyoruz. Yani otoriterleşme ifadesi bu yapıya denk düşüyor. Bu yapı operasyon oldukça tahliyeler geciktikçe kendini tahkim ediyor, güçleniyor. Şimdi bu yapının hükümetle karşı karşıya gelmesi bir kırılmanın, bir bloğun kırılmasının, bu otoriterleşme dalgasının bir ayağının kırılmasının ifadesidir.

ÇOK OKUNANLAR