KİTAPLIK

"Batı Medyasında 15 Temmuz" kitabı yayınlandı

Türkiye'de bir darbe teşebbüsü ve Batı medyasının demokrasiyle imtihanı "Batı Medyasında 15 Temmuz" kitabı yayınlandı.

"Batı Medyasında 15 Temmuz" kitabı yayınlandı

Belgesel kitap niteliğinde olan eser, 15 Temmuz darbe girişimine geçit vermeyerek büyük bir demokrasi zaferine imza atan Türkiye'ye karşı, Batı medyasının iki yüzlü tavrını gözler önüne seriyor.

15 Temmuz darbe teşebbüsünün birinci yıldönümünde yayınlanan kitap, Türkiye'nin en uzun gecesini ve ardından yaşanan olayları Batı medyasının nasıl bir gözle izlediğini anlatırken; uluslararası medya temsilcilerinin o gece ve ertesinde yazdıkları haber ve yorumları orjinal haliyle ortaya koyuyor.

Türkçe çevirilerin de yer aldığı kitapta, uluslararası medya organlarının başarısız darbe girişimi üzerine yaptıkları haberler, yayınladıkları yazılar ve editörlerin yorumları tek tek analiz edilirken kullandıkları yanlış bilgiler ve yanlı ifadelerle medyanın nasıl bir manipülasyon aracı haline dönüştüğü de tüm gerçekliğiyle tarihe geçiliyor.

batı medyasında 15 temmuz

Batı medyasının 15 Temmuz'a karşı tutumunu en yalın haliyle ele alan kitabı oluşturan seçki, onlarca örnek arasından özellikle farklı medya organları ve en çok dikkat çeken gazeteci yorumlarından oluşturuldu.

MÜSİAD ABD Başkanı Mustafa Tuncer'in yayın yönetmenliğini yaptığı kitabın editörlüğünü ise Mehmet Yalçın Yılmaz ve Gökhan Gökçe üstlendi. Batı medyasının demokrasi imtihanını belgeleyen kitap, 256 sayfadan oluşuyor.

Basımı MÜSİAD ABD tarafından desteklenen kitap, kütüphanelere, iletişim fakültelerine ve Türkiye'nin en uzun gecesini merak eden okurlara ücretsiz dağıtılmak üzere hazırlandı.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar