GÜNDEM

Başvuru Yapan Öğrencilerin Hesabına Aktarılacak! 750 TL'lik Destek İçin Geri Sayım Başladı!

Öğrencilere ulaşım desteği için müjdeli haber verildi. Artık 750 TL'lik yol yardımı için sizler de başvuru yapabileceksiniz. 400 bin öğrenciyi kapsayan yardım parasında başvurular nereye yapılıyor? Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, detayları açıkladı.

Başvuru Yapan Öğrencilerin Hesabına Aktarılacak! 750 TL'lik Destek İçin Geri Sayım Başladı!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, öğrencilere sağlayacağı destek ile gündemde. Eğer sizler de başvuru yaparsanız bu destekten faydalanabilirsiniz. İlköğretim, ortaöğretim ve yüksek öğretimi kapsayan yardıma ilişkin merak edilenler aktarıldı.

Yol İçin Maddi Destek Sağlanıyor!

Öğrencilerin ailesi ile olan iletişimini desteklemek ve masraflarını düşürmek amacı ile 400 bin öğrenciye 750 TL'lik yol desteği sağlanacak. Haliyle başvuruların nasıl yapılacağı sorusu da yanıt buldu. Eğer yol yardım parası almak istiyorsanız belirli şartları karşılamanız istenecek.

Yol Yardımı Başvurusu Nasıl Yapılır?

Yol yardımı başvurusunu ikametgah adresinize bağlı olarak Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına giderek yapmalısınız. Başvurunuz değerlendirildikten sonra desteği alıp alamayacağınız belli olacaktır.

Bakan Derya Yanık Ne Söyledi?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, yapmış olduğu açıklamada ”Öğrencilerimizin eğitim hayatlarına daha rahat devam edebilmeleri adına bütün tedbirleri almaya devam ediyoruz. Ulaşım Desteği Programımız için sosyal yardım faydalanıcısı hanelerimiz, ikametgah adreslerinde bulunan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfımıza başvuru yapabilirler.” ifadesini kullandı.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar