TELEVİZYON

Başörtülü öğretmenden rahatsız olmuştu! Can Ataklı'nın skandal sözlerine ceza yağdı

Ayşenur Arslan ve Can Ataklı’nın skandal sözleri sebebiyle Halk TV ve Tele 1'e en üst limitten idari yaptırım ve 5 kez program durdurma cezası verildi.

Başörtülü öğretmenden rahatsız olmuştu! Can Ataklı'nın skandal sözlerine ceza yağdı

İlkokul, ortaokul ve lise öğrencileri için TRT-EBA TV ile Eğitim Bilişim Ağı (EBA) üzerinden uzaktan eğitim başladı.  Ders veren öğretmenlerden birinin türbanlı olması gazeteci Can Ataklı'yı rahatsız etti ve Ataklı tepki çeken şu ifadeleri kullandı:

Milyonlarca öğrenciye rol model olara türbanlı öğretmen vermek yanlış. Öğretmenin görüntüsü türbanlı öğretmen değil imaj olarak. Buraya niye onu koyuyorsunuz? Ben eleştireceğim tabiki. Sen ilk gün başlıyorsun ve imaj olarak türbanlı öğretmenle başlamak kadar facia bir şey olamaz.

RTÜK toplantısında, televizyonlardan verilen uzaktan eğitim derslerinde başörtülü öğretmeni eleştiren Can Ataklı'nın yayınlarından dolayı programın yayımlandığı kanala ceza kesildi.

Toplantıda, Can Ataklı'nın "Gün Başlıyor" programında, derslerde başörtülü öğretmenlerin yer almasını "çok yanlış ve facia" olarak nitelemesi, ilgili yasanın "Yayın hizmetleri… Irk, dil, din, cinsiyet, sınıf, bölge ve mezhep farkı gözeterek toplumu kin ve düşmanlığa tahrik edemez veya toplumda nefret duyguları oluşturamaz." ilkesine aykırı bulunarak, Tele 1'e en üst limitten idari yaptırım ve 5 kez program durdurma cezası verildi.

Tele1'e farklı bir ceza da Can Ataklı'nın başka bir yayınından dolayı uygulandı.

RTÜK tarafından programında Harp Okulu'nda gerçekleştirilen bir töreni yorumlayan Ataklı'nın "yanlış bilgiler vererek, argo sözcükler kullanmak suretiyle rütbeli askerleri ve kurumları eleştiri sınırları ötesinde aşağılayan ifadeler" kullandığı belirtilerek yaptırım uygulandı.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar 4 yorum