TEKZİP

Baskın Oran o iddiayı böyle yalanladı

Akil İnsanlar Ege Bölgesi heyetinde yer alan Baskın Oran, Bodrum'da düzenlenen toplantıda Atatürk için "Faşist" dediği iddiasını sert sözlerle yalanladı; "Kötü niyetli insanların oyunu!"

Baskın Oran o iddiayı böyle yalanladı

GAZETECİLER.COM - Akil İnsanlar Ege Bölgesi heyetinde yer alan Baskın Oran, Bodrum'da düzenlenen toplantıda Atatürk için "Faşist" dediği iddiasını sert sözlerle yalanladı: "Kötü niyetli insanların oyunu!"

Bugün ve yer alan "Baskın Oran Atatürk'e yarı faşist dedi" haberi gündeme bomba gibi düşmüştü.

Baskın Oran'ın Muğla'nın Bodrum ilçesinde çözüm süreciyle ilgili yapılan toplantıda Atatürk'e faşist dediği ve dinleyicilerin tepkisini çektiği iddia edilmişti.

A'DAN Z'YE YALAN HABER

Ancak iddiaların hemen ardından sorularımızı yanıtlayan, Baskın Oran haberi yalanladı: "Bu haber tamamen yalandır. A'dan Z'ye yalan içeren haber kötü niyetli insanların oyunudur. Ben Atatürk yarı faşisttir diye bir cümle kesinlikle kurmadım" dedi.

AVUKATI TEKZİP ETTİ

Baskın Oran adına bir açıklama ve tekzip metni kaleme alan Avukatı Oya Aydın müvekkilinin haberde iddia edilen sözleri söylemediğini ve iddia edildiği gibi toplantıyı terketmediğini açıkladı.

İşte Oya Aydın imzalı o açıklama:


Sayın muhatap:

Müvekkil Baskın Oran söz konusu toplantıda veya her hangi bir yerde 'Atatürk yarı faşisttir' dememiştir. Müvekkilin söylediği şey aynen şudur:

"Atatürk, zamanının yani 1920-30'ların en ileri uygarlığı, Muasır Medeniyet'i olan B. Avrupa'yı aldı, Türkiye'ye getirdi. Fakat o dönemde B. Avrupa bugünkü Çağdaş Uygarlık'tan çok uzaktı. Diktatörlükler, hatta yarı faşist yönetimlerle doluydu. Atlantik kıyısındaki Salazar'dan doğuya doğru gelirsek İspanya'da Franko, Fransa'da General Boulanger, İtalya'da Mussolini, Almanya'da Hitler, Yunanistan'da General Metaksas... Atatürk'ün rejim icat edecek hali yoktu. En medeni ne varsa onu aldı, ama o Avrupa bugünkü Avrupa'nın tam bir antiteziydi. O günlerde onu almak normaldi, ama bugün onu uygulamak anormaldir".

Müvekkil Baskın Oran "Kemalizm bitti" diye bir cümle kullanmamaış bunu iddia eden kadın dinleyiciye de öyle söylemediğini birkaç defa belirtmiştir.

Toplantıyı terk etmesi kesinlikle söz konusu değildir. toplantı Saat 17.00-19.00 arasında hiç sorunsuz sürmüş, sigara molasında, diğer dinleyecilerden öğrenildiği kadarıyla telefonla çağrılan on kadar kişi gelip hemen bağırarak toplantıyı sürdürülemez hale getirmişlerdir. Buna rağmen, toplantı bitiş saati olan 20.00'yi geçe bitmiş ve herkes birlikte ayrılmış; bu sırada o ekipten yaklaşık 5 kişi toplantıyı bağırarak terk etmiştir.

Olayın oluşu yukarıda açıkladığımız biçimdedir.

ÇOK OKUNANLAR