KİTAPLIK

Basında Mustafa Kemal Atatürk kitabı koleksiyonerlerin dikkatine sunuldu

Atatürk’e ait en kapsamlı eser “Basında Mustafa Kemal Atatürk (1912-1938)” koleksiyoner baskısıyla yayınlandı!

Basında  Mustafa Kemal Atatürk kitabı koleksiyonerlerin dikkatine sunuldu

Koçak Yayın Grubu tarafından koleksiyonerlere özel, uzun ve titiz bir çalışmanın sonucu olarak hazırlanan, Osmanlıca, İngilizce, Fransızca yüzlerce yerli, yabancı gazete ve derginin 100 binden fazla sayfasının taranmasıyla ortaya çıkan Basında Mustafa Kemal Atatürk (1912-1938), özel deri kutusunda, dönemin gazetelerinin 8 tıpkıbasım levhası ve 1 adet tam boy tıpkıbasım dönem gazetesiyle birlikte Koçak Koleksiyon markası altında ilk defa koleksiyoner baskı olarak yayımlanıyor.

Koleksiyonerlere özel sadece “1000 adet” özel baskı

Sadece 1000 adet basılan ve Atatürk’ün hayatı ve yaptıklarıyla ilgili günü gününe okunan, yaşandığı dönemin bakış açısını yansıtan bu özel çalışma, Atatürk ile ilgili merak edilenleri gün yüzüne çıkartıyor. 

Editörlüğünü İsmail Şen ve Şefik Memiş' in, akademik danışmanlığını Marmara Üniversitesi Türkiyat Araştırmaları Enstitüsü Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Vahdettin Engin ve değerli Tarihçi Yrd. Doç. Dr. Arif Kolay’ın yaptığı eser, Koçak Yayın Grubu' nun Koçak Koleksiyon markasıyla ilk defa koleksiyoner baskı olarak yayımlanıyor.

Deneme

Altın varaklı baskı ve özel deri saklama kutusuyla…

Bu eşsiz eser 1912-1938 yılları arasında Atatürk' ün yerli ve yabancı basında çıkmış haberleri hakkında hazırlanmış “ilk” ve “tek” en kapsamlı kaynak olma özelliği taşıyor.

Basında Mustafa Kemal Atatürk (1912-1938), tam 432 sayfa, altın varaklı, deri ciltli ve özel olarak hazırlanmış deri kutusunda, 40x47 cm ebatlarında, isme özel numaralandırılmış sertifikasıyla beraber sunuluyor. Ayrıca dönemin gazetelerinin 8 adet tıpkıbasım levhası ile beraber 1 adet tam boy tıpkıbasım dönem gazetesi de bu eşsiz eserin tamamlayıcıları olarak göze çarpıyor.

Benzerleri arasında Atatürk’ün “tüm” hayatını ele alan “ilk” ve “tek” eser

Bu çalışmada, sadece basında yer alan haberler verilmemiş, aynı zamanda bu haberlerin olay örgüsü bağlamında geçmişi ve geleceğiyle ilgili değerlendirmeler yapılmıştır. Kuşkusuz benzer çalışmalarla en önemli farkı da Atatürk’ün yaşadığı belirli bir dönemle sınırlı kalınmayıp, tüm hayatının ele alınmasıdır.

Deneme

Eserin bir özelliği de  Mustafa Kemal Atatürk’ün yaptıklarını bugünün değil, dönemin hatta olayın gerçekleştiği günün bakış açısıyla yansıtmasıdır. Böylece daha yansız ve objektif bir değerlendirme imkânını bugünün okuyucusuna vermektedir. Bu kitapla ayrıca, bugüne kadar görülmeyen; ama o dönemin basınında yer alan Atatürk fotoğrafları da gün yüzüne çıkarılmıştır.

Koçak Koleksiyon markasının son ve en değerli yapıtlarından biri olan Basında Mustafa Kemal Atatürk ile Türk tarihinin en bilinen kahramanıyla ilgili, bilinmeyen kaynakların bir seçkisi kütüphanelerin tozlu raflarından kurtuldu ve gün yüzüne çıktı.

Deneme

ÇOK OKUNANLAR