GÜNDEM

Basın Konseyi: Kadri Gürsel'in tahliyesi iyi ama yetmez

Basın Konseyi Başkanı Pınar Türenç, gazeteci Kadri Gürsel’in 330 gün sonra tahliye edilmesinin ardından açıklama yaptı..

Basın Konseyi: Kadri Gürsel'in tahliyesi iyi ama yetmez

Cumhuriyet Gazetesi’nin, dünkü duruşmasını baştan sona izleyen Basın Konseyi Başkanı Pınar Türenç, gazeteci Kadri Gürsel’in 330 gün sonra tahliye edilmesi, öteki tutuklulukların ise sürmesi konusunda bir açıklama yaptı.

Pınar Türenç’in açıklaması şöyle:

“Cumhuriyet Gazetesi yazarı ve Uluslararası Basın Enstitüsü Yönetim Kurulu Üyesi ve Türkiye Ulusal Komitesi Başkanı Kadri Gürsel’in tahliyesi çok sevindiricidir. Adaletin 330 gün sonra bile tecelli etmesini çok olumlu bir gelişme olarak karşılıyoruz. Ancak gazetenin Genel Yayın Yönetmeni dahil diğer mensuplarının hâlâ tutuklu kalmaları kabul edilemez. Gazeteciler, gazetecilik faaliyetlerinden ötürü yargılanmamalıdır. Gazetecilerin başlıkları, haber ve yazıları sorgulanamaz, gazetecilik faaliyetleri suçlanamaz.

Aylar süren tutukluluklar tam cezaya dönüşmektedir. Kadri Gürsel’in yaşamından çalınan 330 günü kim geri verebilir ki?

Son duruşmada açıkça görülmüştür ki bu iddianame çökmüştür. Çağlayan’dan tekrar Silivri’ye gönderilen gazetecilerin ve gazete çalışanlarının serbest bırakılmalarını, Türkiye’nin itibarı ve adaletin yerine gelmesi için bir kez daha talep ediyoruz.”

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar