GÜNDEM

Başdanışman Mehmet Uçum'dan Milli Gazete'ye sert tepki...

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehmet Uçum'dan, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne yönelik tartışmalara ilişkin açıklama geldi.

Başdanışman Mehmet Uçum'dan Milli Gazete'ye sert tepki...

Mehmet Uçum, yaptığı açıklamada; "Demokratik Başkanlık Sistemini özgün unsurlarla yetkinleştirerek, Demokrasi Hukuku kavramını geliştirerek ve Demokratik Meşruiyet teorisini güçlendirerek evrensel müktesebata katkı yapan Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemini karalamakla hiç bir yere varılamaz. Güneş balçıkla sıvanmaz" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve Cumhurbaşkanlığı Hukuk Politikaları Kurulu Başkanvekili Mehmet Uçum, bugün Milli Gazete'de yayınlanan "Cumhurbaşkanlığı Sistemi’nin mimarının ABD’li McKinsey şirketi olduğu ortaya çıktı" şeklindeki haberde yer verilen iddialara ilişkin olarak açıklama geldi.

Uçum, Twitter hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı;

ÇİRKİN BİR YALANDIR
"Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin tasarımının yabancı bir firmaya yaptırıldığı iddiaları asılsızdır, çirkin bir yalandır. Cumhuriyet tarihimizin en özgün, en yurtsever ve en yerli hukuk ve sistem reformunu değersizleştirmeye dönük bayağı bir ideolojik saldırı söz konusudur. Demokratik Başkanlık Sistemini özgün unsurlarla yetkinleştirerek, Demokrasi Hukuku kavramını geliştirerek ve Demokratik Meşruiyet teorisini güçlendirerek evrensel müktesebata katkı yapan Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemini karalamakla hiç bir yere varılamaz.

GÜNEŞ BALÇIKLA SIVANMAZ
''Güneş balçıkla sıvanmaz. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine yönelik son günlerde artan sistematik ideolojik saldırılar; Devlet Erklerinin kuruluşu ve işleyişinde tümüyle halka ait hale gelen Milli Egemenliğin belirleyici gücünü,yeniden iç ve dış vesayetçi kurumlarla paylaştırma projesinin parçasıdır. Sistemi geliştirme ve yetkinleştirme konusunda her türlü yapıcı eleştiri katkı sağlar. Ama Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemini bozma veya tasfiye hedefiyle Türkiye’yi yeniden küresel emperyal-faşist güç odaklarına ve iç uydularına teslim etme çabasına halkımız asla geçit vermez."

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar