GÜNDEM

Barolar Cumhurbaşkanı'ndan neden randevu istemedi? Saygı Öztürk yazdı

Sözcü gazetesi yazarı Saygı Öztürk, çoklu Baro ile ilgili yazdığı yazısında baroların neden Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan randevu almadığını açıkladı.

Barolar Cumhurbaşkanı'ndan neden randevu istemedi? Saygı Öztürk yazdı

Çoklu Baro sistemi tartışılırken Sözcü gazetesi yazarı Saygı Öztürk'ten önemli bir yazı geldi. Hem Feyzioğlu'na hem de diğer baro başkanlarına söz veren Saygı Öztürk, Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan neden randevu istemediğini sordu. Verilen cevapları köşesine taşıdı. 

İşte o yazı:

Avukatlık Yasası, 1969'da yürürlüğe girdi. 2000 yılında yaklaşık 90'dan fazla maddesinde önemli değişiklikler oldu. Türkiye Barolar Birliği (TBB) yönetiminin seçiminde bazı değişiklikler yapılması öteden beri konuşuluyordu. Ama hiç kimse “Çoklu baro” olsun demedi. Barolarda kaynama, TBB Başkanı Prof. Dr. Metin Feyzioğlu'nun, Yargı Reformu Strateji Planı kapsamında Cumhurbaşkanlığı sarayına gitmesiyle başladı. Bu atlatılabilirdi ama Yargı Yılı Açılış Töreni için saraya gitmesi, Feyzioğlu'na oy vermiş, desteklemiş baro başkanlarını farklı bir yola itti. Olağanüstü genel kurul istekleri de bunun başında geliyordu. CHP'ye genel başkan olacağı, Cumhurbaşkanı adayı gösterileceği konuşulan Feyzioğlu'nda büyük bir eksen kayması olduğu konuşuldu.

“KARARLI DURUŞUMUZ”

KRT'de hazırlayıp sunduğum “Sisler Bulvarı” programında önemli değerlendirmeler yapan Feyzioğlu, başkanların Ankara'ya girişlerinin engellenmesi sorununu kendisinin çözdüğünü belirtti. Bu sözlere karşın Ankara Baro Başkanı Erinç Sağkan'ı dinliyorum:

Yazının tamamı için tıklayın 

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar