GÜNDEM

Barış Yarkadaş: Millet İttifakı'nın 2023 adayı Kemal Kılıçdaroğlu olmalıdır

Gazeteci Barış Yarkadaş, 2023 seçimlerinde Millet İttifakı veya CHP'nin adayı ile ilgili tartışmalara son verecek kişinin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu olduğunu açıkladı.

Barış Yarkadaş: Millet İttifakı'nın 2023 adayı Kemal Kılıçdaroğlu olmalıdır

Millet İttifakı'nın, 2023 yılında yapılacak seçimlerdeki adayının kim olacağı ile ilgili açıklamalar gelmeye devam ediyor.

Gazeteci Barış Yarkadaş da twitter hesabından yaptığı paylaşımda CHP ya da Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayının Abdullah Gül, Ali Babacan, Meral Akşener olup olmayacağı, Muharrem İnce'nin, CHP'yi bölüp bölmeyeceğine dair tartışmaları bitirecek tek formülün, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Kemal Kılıçdaroğlu'nun, cumhurbaşkanı adayı olması olduğunu ifade etti.

Yarkadaş, Kılıçdaroğlu'nun, aday olmaması durumunda CHP'nin, kendi adayını 1 milyon 250 bin üyesinin önüne sandık koyarak ve ön seçim yaparak belirlemesi gerektiğini söyleyerek paylaşımını şu şekilde sürdürdü "En doğru, rahatlatıcı ve seçmeni motive edici formül budur. Millet İttifakı üyesi partiler de 1. tura kendi adaylarıyla girmelidir."

'Herkesten oy alacak Çatı Aday' formülü arayışının beyhude bir çaba olduğunu belirten Yarkadaş, paylaşımına şu satırları ekledi "2014 adayımız MHP'li Ekmelettin İhsanoğlu'nun 2018 seçimlerinde Recep Tayyip Erdoğan'a oy verdiğini söylemesi hatrımızdadır. CHP 1. tura özgücüne güvenerek girmeli ve partinin kadrolarını öne çıkarmalıdır."

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar