GÜNCEL

Barış Yarkadaş: Kılıçdaroğlu, İmamoğlu ve Akşener cephesinde neler oluyor?

Tv100 Gazetesi Yazarı Barış Yarkadaş, "Kılıçdaroğlu, İmamoğlu ve Akşener cephesinde neler oluyor?" başlıklı bir yazı kaleme aldı. İlgili köşe yazısını gazeteciler.com üzerinden okuyabilir ve dinleyebilirsiniz.

İşte Barış Yarkadaş'ın yazısı:

CHP’li İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na verilen 2 yıl 7 ay 15 günlük haksız – hukuksuz hapis cezası, siyasetin taşlarını yerinden oynattı.

İmamoğlu’na verilen hapis cezası ve sonrasında ortaya çıkan tablo ise en çok ‘Altılı Masa’yı etkiledi.

Daha doğrusu, bundan sonraki süreci de hayli zora soktu.

AÇIK KONUŞTU


CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun TV’lerin Ankara temsilcileriyle yaptığı görüşmede dile getirdiği sözler, Altılı Masa’nın işinin hiç de kolay olmadığını gösteriyor.

Bu bağlamda, ‘ortak akıl’ın devreye girip hem gerilimi ortadan kaldırması hem de ‘ilişkinin sınırları’nı yeniden belirlemesi gerekiyor.

Akşener’in, CHP’li Belediye Başkanları Mansur Yavaş ile Ekrem İmamoğlu’nu ısrarla aday yapmaya çalışması, CHP’de uzun bir süredir gerilime sebep oluyordu.

Parti yöneticileri mikrofonlara konuşmasa da Akşener’in tutumundan duydukları rahatsızlığı sık sık dile getiriyor ve Akşener’in tavrının ‘siyasi nezaketi zorladığı’nı söylüyordu.

DOĞRUDAN MESAJ VERDİ

Kılıçdaroğlu, epey süredir biriken bu duyguyu, açıkça ifade etti. CHP ve İYİ Parti’nin iki ayrı parti olduğunu Akşener’e hatırlattı. “Bir parti başka bir partinin iç işlerine karışmamalı. Her partinin kendi kuralları vardır. İmamoğlu ve Yavaş görevinin başındadır” diyerek, Akşener’i açıkça uyardı.

Aslına bakarsanız, Kılıçdaroğlu bu uyarıda hayli geç kaldı.

KEŞKE ÖNCE KONUŞSALARDI

...

YAZININ TAMAMINI DİNLEMEK İÇİN TIKLAYIN

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar