GÜNCEL

Barış Yarkadaş: HDP’nin aday çıkarması Altılı Masa’yı nasıl etkiler?

Tv100 Gazetesi Yazarı Barış Yarkadaş, "HDP’nin aday çıkarması Altılı Masa’yı nasıl etkiler?" başlıklı bir yazı kaleme aldı. İlgili köşe yazısını gazeteciler.com üzerinden okuyabilir ve dinleyebilirsiniz.

İşte Barış Yarkadaş'ın yazısı:

‘Altılı Masa’yı oluşturan CHP, İYİ Parti, DEVA Partisi, Demokrat Parti, Gelecek Partisi ve Saadet Partisi cumhurbaşkanı adayını bir türlü açıklayamadı. Bunda en büyük pay hiç kuşkusuz ki; Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığına direnen Meral Akşener’in…

İYİ PARTİ Genel Başkanı Akşener, daha önce de ifade ettiğimiz üzere CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanı adaylığına direniyor ve partisini de bu direnişin bir parçası haline getiriyor. Böylece, umudunu Altılı Masa’ya bağlayan milyonlarca kişi, Akşener’in yarattığı belirsizlik yüzünden her geçen gün umutsuzluğa kapılıyor.

Bunun üstüne bir de Ahmet Davutoğlu ve Ali Babacan’ın "Cumhurbaşkanı altı partinin genel başkanı ile ortak karar alacak’’ sözü gelince, seçmenin kafası karışıyor. Anayasada olmayan bir yetkiyi kullanacağını söyleyen genel başkanlar, hem "vesayet" tartışmasına yol açıyor hem de büyük bir belirsizlik görüntüsüne…

Sorun sadece bunlarla sınırlı değil tabii ki… 

YÜZDE 13 OYU VAR AMA…

Akşener’in direnci yüzünden, bırakın HDP yönetimini, HDP’li seçmenle bile yan yana gelmekten kaçınan Altılı Masa’nın aktörleri, hem yüzde 13 bandına oturan bu partiyi yok sayıyor hem de o partinin oylarının tamamını istiyor. Tüm seçim hesapları ise HDP seçmeninden gelecek yüzde 13’lük oy üzerine kuruluyor.

...

YAZININ TAMAMINI DİNLEMEK İÇİN TIKLAYIN

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar