MEDYA KÖŞESİ

Barış Terkoğlu'ndan çok konuşulacak Celal Uzunkaya yazısı!

Cumhuriyet gazetesi yazarı Barış Terkoğlu, Emniyet Genel Müdürü Celal Uzunkaya'nın görevden alınmasına ilişkin ortaya atılan çarpıcı iddiaları kaleme aldı.

Barış Terkoğlu'ndan çok konuşulacak Celal Uzunkaya yazısı!

Barış Terkoğlu "Emniyet’in 1 numarasını neden yediler?" başlıklı yazısında “polis gibi polis” olmakta ısrar eden Emniyet Genel Müdürü Celal Uzunkaya'nın görevden alınmasına ilişkin iddiaları değerlendirdi.

Cumhuriyet yazarı 'FETÖ’cü olması, üstüne üstlük ByLock kullanması akıldışı' ifadelerini kullandığı Uzunkaya'nın 'Emniyet içindeki kavga' nedeniyle görevden alındığını yazdı.

İşte Terkoğlu'nun dikkat çeken yazısından ilgili bölüm:

Uzunkaya’ya ByLock kumpası mı? 

Birden fazla isim bana ulaşarak aynı iddiada bulundu. Hepsinin de kaynağı Emniyet’ti. Söylediklerine göre Celal Uzunkaya’nın telefonunda FETÖ’nün haberleşme aracı ByLock çıkmıştı. Bu nedenle İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından ifadesine başvurulmuştu. Hatta o denli ileri gidiyorlardı ki Uzunkaya’nın, savunmasında telefonun hediye geldiğini söylediğinden bile bahsediyorlardı. 

İddianın kuşkusuz inandırıcılığı yoktu. FETÖ’ye karşı yıllar önce birçok adım atmış, polislik kariyeri FETÖ tarafından defalarca sonlandırılmaya çalışılmış ve nihayetinde uydurma delillerle hakkında hapis cezası verilmiş bir müdürden söz ediyoruz. FETÖ’cü olması, üstüne üstlük ByLock kullanması akıldışıydı. Uzunkaya, ya yeni bir kumpasa kurban ediliyordu ya da bir tür itibarsızlaştırma operasyonuyla karşı karşıyaydı. 

İşin aslını öğrenebilmek için Celal Uzunkaya’ya yakın kaynaklara ulaştım. Bu dedikodular Uzunkaya’ya kadar varmıştı. Kendisine böyle bir ihtimalin sorulmasını bile zül addediyordu. Ne telefonunda ByLock çıkmıştı ne de bunun için ifadeye çağrılmıştı. Böyle bir iddianın yakınına dahi yaklaşamayacağını söyleyen Uzunkaya, bu dedikoduyu servis edenler için ise “hain ve kansız” ifadelerini kullanıyordu.

İşin sırrı Emniyet içindeki kavgada 

Peki, neden? Uzunkaya neden önce tasfiye edilmiş, ardından itibarsızlaştırılmaya çalışılmıştı? 

Aslında işin sırrı, Emniyet’teki tayin ve terfi kararlarının gecikmesinde yatıyor. 
Terfilerin ve kadrosuzluk nedeniyle emekli edileceklerin görüşülüp karar bağlanacağı YDK (Yüksek Değerlendirme Kurulu) bir süredir toplantı yapamıyordu. İki defa ertelenmişti. Zira bu konuda bir ayrışma yaşanıyordu. Uzunkaya; dışarıdan değil, yıllar sonra bizzat Emniyet içerisinden gelen bir müdür olarak atanmıştı. Haksız gördüğü kimi terfilere ve “elini taşın altına koyduğu”nu düşündüğü kimi kadroların emekliliğine karşı çıkıyordu. 

Barış Terkoğlu'nun çok okunulacak yazısının tamamı

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar