TELEVİZYON

Barış Terkoğlu: Belki de Müge Anlı sadece Müge Anlı değildir

Cumhuriyet gazetesi yazarı Barış Terkoğlu, aldığı tehditler ve suçlamalarla gündemde olan Müge Anlı ile ilgili çarpıcı bir yazı kaleme aldı.

Barış Terkoğlu: Belki de Müge Anlı sadece Müge Anlı değildir

Aleyna Çakır cinayetini araştırırken suçlamaların muhatabı olan Ümit Can Uygun'un annesi Gülay Uygun’un ölü bulunması ile bir anda gündem Müge Anlı oldu. 

Ümit Can Uygun, annesinin ölümünden Müge Anlı'yı sorumlu tutunca sosyal medya sallandı. 

Cumhuriyet gazetesi yazarı Barış Terkoğlu da bu konuyu ele aldı ve çarpıcı iddialarda bulundu. Terkoğlu, bu olayın çok daha derin olduğunu ifade etti ve' belki de Müge Anlı sadece Müge Anlı değildir' dedi. 

İşte o yazı:

Nereden suyu dökersen dök. Gidip aynı yerde toplanıyor. Çünkü kuralsız davranıyor gibi görünseler de akışkanların da bir mekaniği var. Tarih de sanki bir akışkan. Apolitik yok, daha az politik görünen var. Birikeceği yeri buluyor. Perşembe gecesi Keçiören’de boş arazide bir kadın cesedi bulundu. İntihar gibi görünüyordu. Kimliği çok geçmeden anlaşıldı. Bir başka ölümün olağan şüphelisinin annesiydi. 3 Haziran’da, Aleyna Çakır olarak bilinen 21 yaşındaki genç kız, tavana asılı olarak bulunmuştu. Erkek arkadaşı Ümitcan Uygun’un ölümden sorumlu olduğuna dair, önceden kendisinin verdiği ifade, adli tıp raporu, dayak videosu dahil sayısız delil vardı. Buna rağmen Uygun’a yapılan “konut dokunulmazlığı” suçlaması bir yana dokunan olmamıştı. Ümitcan Uygun’un annesi Gülay Uygun’un ölü bulunması, meseleyi gazetelerin 3. sayfalarından 1. sayfalarına taşıdı.

Yazının tamamı için tıklayın 

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar