GÜNDEM

Bankanın Habersizce Aldığı Kredi Kartı Aidatı Toplu Olarak Geri Alınabilir!

Kredi kartı sahipleri farkında olmadan yıllık aidat ödüyor. Kredi kartında yapılan kesinti detaylı incelendiğinde ancak bu fark edilebiliyor.

Bankanın Habersizce Aldığı Kredi Kartı Aidatı Toplu Olarak Geri Alınabilir!

Kredi kartı sahipleri farkında olmadan yıllık aidat ödüyor. Kredi kartında yapılan kesinti detaylı incelendiğinde ancak bu fark edilebiliyor. Yasal olarak konuya bakıldığında bu ödemelerin alınması kanunen yasal değil. Bu nedenle kişi toplu olarak bugüne kadar alınmış tüm aidatları kanunen geri alabiliyor.

Kredi kartı kullanıcılarının başına gelen bu durum için iade talebi oluşturulabiliyor. Özellikle çoğu banka elindeki müşteriyi kaçırmamak için bugüne kadar almış olduğu tüm kredi kartı aidatlarını geri ödemeyi kabulleniyor. Vatandaşın kartını kapatmaması için uygulanan bu kolaylıktan tüm vatandaşlar yararlanabiliyor.

Kredi Kartı Aidatı Neden Alınıyor?

Bankalar özel ya da devlet bankası fark etmeksizin kredi kartı kullanıcılarından yıllık aidat ücreti alabiliyor. Bu ücret içerisinde kart basımı, kartın kullanımı için yazılım ve donanım masrafları, işlem ücreti, müşteri hizmetleri ve kart kampanyaları gibi farklı masraf süreçlerini değerlendirmek için kullanılıyor. Yılda bir kez hesaptan istenen bu tutar aslında yasal değil. Böyle bir durumla karşılaşıldığında anında banka ile iletişime geçmek gerekiyor.

Kredi Kartı Aidatı Nasıl Geri Alınır?

Geriye dönük tüm yatırılan aidatın geri alınması talep edilmelidir. Ancak uzmanlar bu konuda uyarıyor. Kişinin sözleşme imzalarken verilen maddelerde bu konuya değinilmemiş olması gerekiyor. Özellikle kart aidatı alınması gerektiği belirtildiği ise geri ödenme sürecinde zorluk yaşanabiliyor. Konu ile ilgili herhangi bir muhatap bulunmadığında tüketici hakem heyetine başvuruda bulunulabiliyor. Cimer yoluyla da birlikte detaylı bilgi sahibi olunabiliyor.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar