GÜNDEM

Banka Ödemeleri Başladı: Aylık 5 Bin TL Toplamda 60 Bin TL Ödeme Hesaplara Yatacak!

Kahramanmaraş depremi sonrasında bankanın aylık olarak ödemelere başlayacağı bildirildi. Ev sahipleri ve kiracılar ne kadar ödeme alacak? Ev sahibi ve kiracılara sağlanacak destekler belli oldu. Ödemeler ise bankadan kimlik veya ikametgah belgesi aracılığıyla yapılabilecek. İşte depremzede destek parası detayları...

Banka Ödemeleri Başladı: Aylık 5 Bin TL Toplamda 60 Bin TL Ödeme Hesaplara Yatacak!

Depremzedelere her anlamda destek sağlanıyor. Maddi olarak 10 bin TL'lik AFAD desteğinin yanı sıra Ziraat Bankası aracılığıyla aylık ödemeler de yapılacak. Ev sahiplerine ve kiracılara yapılacak yardıma dair detaylar paylaşıldı. Üstelik taşınma yardımında da bulunulacağı belirtiliyor. Peki kim ne kadar ödeme alacak?

Yardım Paralarında Detaylar Açıklandı!

Yardım ödemesi için aylık 5 bin TL'lik ödeme ile birlikte 12 ay boyunca toplamda 60 bin TL'lik ödeme yapılacak. Bu destek parası ev sahipleri için geçerli olacak. Kiracılar ise aylık 2 bin TL ödeme alacak ve bir yıl içinde toplam 24 bin TL'lik ödemenins ahibi olacak. Destek paraları arasında taşınma yardımı da bulunuyor. 15 bin TL'lik taşınma yardımı hesaplara aktarılacak. Ziraat Bankası'nın bu desteği sağlayacağı belirtildi.

İkametgah Onayıyla da Ödeme Alınabilir

Kimliği olmayan veya bankaya ait kartını yanında taşımayanlar için ise ikametgah adresi gibi çeşitli belgelerle de onay sağlanacağı ve ödemelerin yapılacağı belirtildi. Bu sayede depremzedelerin ödeme alma konusunda işleri daha da kolaylaşacak. Kamu bankası üzerinden ödemelerle ilgili daha fazla bilgi sahibi olunabilecek.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar