GÜNDEM

Bakanlıktan Ödemelerin Yapıldığı Açıklaması Nihayet Geldi! Milyonlarca Vatandaş Bu Haberi Bekliyordu!

Aile ve Sosyal Hizmeteler Bakanı Derya Yanık, ödemelere ilişkin müjdeli haberi sonunda verdi. Mart 2023'te beklenen ödemeler hesaplara yatırıldı. Peki kimler bu yardım parasından faydalanabilecek? Detaylar haberimizde yer alıyor.

Bakanlıktan Ödemelerin Yapıldığı Açıklaması Nihayet Geldi! Milyonlarca Vatandaş Bu Haberi Bekliyordu!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, sosyal medya hesabı üzerinden ypatığı açıklama ile gündeme geldi. Bakan, önemli bir değerlendirmede bulundu. Üstelik devletin ayırdığı bütçe ile toplamda kaç milyon TL'lik ödeme yapıldığı da belirlendi.

SED Ödemeleri Hesaba Yatırıldı!

Sosyal ve Ekonomik Destek programının kısaltması olarak kullanılan SED ödemelerinin hesaplara aktarıldığı duyuruldu. Bu kapsamda çocukların eğitim ve sosyal gereksinimlerinin karşılanması hedefleniyor. Ailelere yapılan ödemeler, çocukların ihtiyaçlarının karşılanması maksadı ile verilmekte.

Bakan Yanık'ın Açıklaması

Bakan Derya Yanık, açıklamasında ”İhtiyaç sahibi ailelerimizin çocuklarının temel gereksinimlerinin ve eğitim giderlerinin karşılanması için Mart ayı içerisinde 582 milyon 692 bin TL SED ödemesi yaptık.” dedi. Yüksek miktardaki sosyal destek bütçesinin bir kısmı SED ödemeleri için kullanılıyor.

e-Devlet'ten Başvuru Yapabilirsiniz

Sosyal ve Ekonomik Destek programına kaydolmak ve düzenli olarak ödeme almak isterseniz sizler de e-Devlet üzerinden başvuru yapabilirsiniz. Şartları karşılayan vatandaşlara binlerce TL'lik SED parası hesabına yatırılacaktır.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar