GÜNDEM

Bakanlık ve Belediyeden Çiftçiler İçin Destek Hamlesi! Deprem Sonrası Üreticilere Yardım Ödemesi!

Tarım ve çeşitli üretici destek ödemelerinde yeni dönem yaşanıyor. Deprem bölgesinde bulunan üreticiler için Büyükşehir Belediyesi harekete geçti. Bakanlığın yanı sıra belediyenin de destek sağladığı öğrenildi. İşte sosyal medyadan çiftçi ve üreticiler için gelen o açıklama...

Bakanlık ve Belediyeden Çiftçiler İçin Destek Hamlesi! Deprem Sonrası Üreticilere Yardım Ödemesi!

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, deprem sonrası zarar gören üreticiler için önemli miktarda yardım yaptıklarını duyurdu. Üreticilerin yem desteği ihtiyacını karşılama konusunda adım attıklarını belirtti. Bu gelişme sonrasında çeşitli detaylara yer verilecek.

Depremde Zarar Gören Üreticiye Büyük Destek!

Eğer depremde zarar gördüyseniz, iki bin tona kadar olan yem desteğinden faydalanabilirsiniz. Üreticilere sağlanan bu yardımla beraber Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, yaraları sarmaya devam ediyor. Tarım ve Orman Bakanlığı da Tarımsal Destek Ödemesi kapsamında ödemeleri hesaplara aktarmıştı.

İki Bin Ton Yem Desteği Yapıldı

Belediyeden gelen açıklamada ”Nurdağı, İslahiye ve merkez ilçelerde ağıl ve ahırları zarar gören hayvan üreticilerine bin 500 ton büyükbaş, 500 ton küçükbaş hayvan yemi olmak üzere toplamda 2 bin ton yem desteği sağladık. Üreticilerinin yaşadığı zararı en aza indirmek için yemleri bölgelere ulaştırdık.” ifadesine yer verildi. Deprem bölgelerinde üreticilerin zarardan en az etkilenmesi için böyle bir adım atıldığı vurgulandı.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar