GÜNDEM

Bakanlık Onaylı Destek Paraları İçin Geri Sayım Başladı! Mart Ayında Siz de Ödeme Alabilirsiniz!

SGK ve bakanlık destekli yapılan ödemeler Mart ayında başlıyor. Eğer o vakte kadar başvuru yaparsanız sizler de yararlanabilirisniz. Peki düzenli olarak kaç TL'lik ödeme yapılacak? Destek almak için şartlar, ödeme tarihleri ve dahası haberimizde...

Bakanlık Onaylı Destek Paraları İçin Geri Sayım Başladı! Mart Ayında Siz de Ödeme Alabilirsiniz!

Bakanlığın sağlamış olduğu yardımlara ilişkin detaylar paylaşıldı. Özellikle de belirli aylarda ödenen yardım paralarından sizler de faydalanmak istiyorsanız bazı şartları karşılamak zorundasınız. Yapılan duyuru ile birlikte şartlar, ödeme tarihleri ve bazı soruların yanıtları belli oldu.

65 Yaş Aylığı Şartları

65 yaş aylığı almak için bazı şartlar karşılanmalıdır. TC vatandaşı olan vatandaşların yanı sıra 65 yaş ve üzerinde olmak da gerekiyor. Öte yandan herhangi bir sigorta türüne bağlı olarak emekli olmamanız da şarttır. Emekli maaşı alan vatandaşlar bu ödemeden yararlanamaz. Aktif olarak Sosyal Güvenlik Kurumu'na prim ödememeniz de gerekiyor. Düşük gelirli olduğunuz valilik veya kaymakamlık aracılığıyla kanıtlanmalıdır.

65 Yaş Aylığı Ne Zaman Ödenecek?

65 Yaş aylığı parası Mart, Haziran, Eylül ve Aralık ayında hesaplara yatıyor. 3 ayda bir 2604 TL ödenmektedir. 2023 yılının ilk ödemeleri önümüzdeki ay Mart ayında gerçekleşecek. Eğer o vakte kadar başvuru yaparsanız sizler de yaşlılık maaşı almaya hak kazanabilirsiniz. Şartları iyice incelediğinizden eminseniz ve karşıladığınızı düşünüyorsanız başvuru işlemlerine başlamanız tavsiye ediliyor.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar