GÜNDEM

Bakanlık İhtiyaç Sahiplerinin Kirasını Ödeyecek! 1500 TL'lik Kira Desteği İçin Başvuru Şartları Neler?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın kira destek ödemesinde 1500 TL verilecek. Kira yardımı almak için nereden başvuru yapılması gerekiyor? Bu şartları karşılıyorsanız vakit kaybetmeyin. Kiralara destek sağlayan bakanlık, başvuruların açıldığını duyurmuştu. 12 ay boyunca 1500 TL ödeme alabilirsiniz.

Bakanlık İhtiyaç Sahiplerinin Kirasını Ödeyecek! 1500 TL'lik Kira Desteği İçin Başvuru Şartları Neler?

Düşük gelirli vatandaşlar, kira desteği için Bakanlıktan destek alabiliyor. Bu doğrultuda çeşitli detaylar ve çok daha fazlasına erişim mümkün. Öte yandan kira desteğinde gelir şartının ön planda olduğu da belirtilmekte. 12 ay boyunca sürecek desteğe dair detayları sizler ile paylaşıyoruz.

1500 TL'lik Kira Desteği Verilecek

Şehirden şehire değişmesi muhtemel kira desteklerinde 1500 TL'lik bir ödeme sağlanıyor. 12 ay boyunca ihtiyaç sahibi bu ödemeyi alıyor ve böylelikle daha düşük bir kira bedeli ödemiş oluyor. Öte yandan başvuru sağlanması takdirde başvurunuzun incelenerek size geri dönüş sağlanacağını da unutmayın. Şartları karşılamıyorsanız kira yardımı alamayacaksınız.

Kira Yardım Başvurusu Nasıl Yapılır?

Kira yardımları için nasıl başvuru yapılacağı da soruluyor. Bu konuda önemli açıklamalar yapıldığını belirtelim. e-Devlet platformu üzerinden sizler de kira desteği için bir an önce işlem sağlayabilirsiniz. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın vermiş olduğu destek ödemelerinde e-Devlet aracılığı ile başvurunuzu yapın. Eğer e-Devlet şifreniz yok ise de size en yakın PTT şubesine gidebilirsiniz. Bu sayede hesap için şifre alacaksınız.

Emeklilere Verilmeyecek!

Kira yardımlarının belirli kişilere verilmeyeceği de şartlar kısmında yazmaktadır. Emekli aylığı alanların yanı sıra dul yetim aylığı alanlar da bu ödemelerden yararlanamayacak. Dolayısıyla bu şartları karşılayıp karşılamadığınız da soruluyor.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar