GÜNDEM

Bakanlık Destek Ödemelerini Hesaplara Yatırmaya Başladı! Düşük Gelirli Aileler İçin 750 TL Ek Ödeme!

Bakanlığın vermiş olduğu ödemeye dair güncel detaylar ortaya çıktı. Düşük gelirli aileler 750 TL'lik ödemenin sahibi oluyor. Çocuklu aileleri sevindirecek destek haberi verildi. Yardım parası için nereye başvuru yapılmalı ortaya çıktı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan açıklama...

Bakanlık Destek Ödemelerini Hesaplara Yatırmaya Başladı! Düşük Gelirli Aileler İçin 750 TL Ek Ödeme!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, yapmış olduğu son duyuru ile gündeme geldi. Bakanlığın açıklaması sonrasında çeşitli detaylara hakim olundu. Özellikle de düşük gelirli ailelere yapılacak ödemeler son zamanlarda çok konuşuluyordu. Şimdi ise bakanlık bu konu hakkında nasıl bir ifadeye yer verdi merak konusu haline geldi.

Öğrencilere Ulaşım Desteği Sağlanıyor!

Öğrencilerin ulaşım masraflarının bir kısmını üstlenen devlet, üst limit olarak belirlediği 750 TL'ye kadar destek sağlayacak. Bu destekten ise yüz binlerce öğrencinin yararlanması beklenmekte. Söz konusu yardımlarla birlikte öğrencilerin artan ulaşım fiyatlarından daha az etkilenmesi hedefleniyor. Son zamanlarda dikkat çeken bu destek ödemelerinin ne zaman yapılacağı da merak edildi.

Ulaşım Ödemesinde Şartlar Nedir?

İlköğretim, ortaöğretim ve yükseköğretim öğrencilerine sağlanacak destekle birlikte aranan şartlar da belli oldu. Genel olarak düşük gelirliliğin ön planda olacağı vurgulanıyor. Toplamda 400 bin öğrenciye yapılacak ödemeler için başvuruları ise ikametgah adresinizin bağlı olduğu Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına giderek yapabilirsiniz. Başvurularınız kısa süre içerisinde değerlendirilip tarafınıza dönüş yapılacaktır.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar 4 yorum