GÜNDEM

Bakanlık Depremzedelerin Destek Paralarını Hesaplara Yatırıyor! Deprem Bölgelerinde Ödemelere Erken Başlanacak!

Depremzedelerin hesaplarına yatırılacak ödemeyle ilgili açıklama geldi. Deprem bölgelerinde ikamet eden vatandaşlar bu paralara daha erken sahip olacak. Bakanlıktan gelen açıklamada detaylar paylaşıldı. Kahramanmaraş depreminden etkilenen vatandaşlar ne ödemesi alacak?

Bakanlık Depremzedelerin Destek Paralarını Hesaplara Yatırıyor! Deprem Bölgelerinde Ödemelere Erken Başlanacak!

Bakanlıktan gelen açıklama ile birlikte depremzedeler arasında ödeme almaya hak kazanan vatandaşların daha erken bir tarihte hesaplarına para yatırılacağı vurgulandı. Peki kimler ne kadar ödeme almaya hak kazandı? Kahramanmaraş'taki depremlerle birlikte depremden etkilenen bölgelerdeki depremzedelere yapılacak ödemelerde tarih değişikliği vurgulandı.

İşsizlik Ödeneklerinde Tarih Erkene Çekildi!

İşsizlik ödeneğinde vatandaşların düzenli olarak almakta olduğu ödemelerin erken bir tarihte yapılması kararlaştırıldı. Depremzedeler arasında işsizlik ödeneği alan var ise Şubat ayında beklenenden erken hesabına para yatırılacak.

Bakanlık Açıklamasını Yaptı!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan gelen açıklamada "Depremden etkilenen illerimizde; İşsizlik Ödeneği ve Yarım Çalışma Ödeneği ödemeleri 15 Şubat 2023 tarihinde yapılacaktır. Geçmiş olsun Türkiye." ifadesine yer verildi. Bu doğrultuda bakanlıktan gelen hamle ise takdir edildi. Hatırlanacağı üzere memur maaşlarının da erkenden ödenmesine karar verilmişti. Bu hamle ile birlikte devlet, depremzedelerin hak ettiği ödemelere daha erken kavuşmasını sağlıyor. Konuyla ilgili yeni bir güncelleme olduğu vakit sizlere ileteceğiz.

İşsizlik Ödeneğini Kimler Alabilir?

1) Kendi istek ve kusuru dışında işsiz kalanlar,
2) Hizmet akdinin sona ermesinden önceki son 120 gün hizmet akdine tabi olmak,
3) Hizmet akdinin feshinden önceki son üç yıl içinde en az 600 gün süre ile işsizlik sigortası primi ödemiş olmak,
4) Hizmet akdinin feshinden sonraki 30 gün içinde en yakın İŞKUR birimine şahsen ya da elektronik ortamda başvurmak.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar