GÜNDEM

Bakanlık Açıkladı: Günlük 133 TL Ödeme Yapılacak! İşsizlik Aylığı Almayanlara Sevindiren Haber!

Bakan Vedat Bilgin'in son açıklaması ile birlikte nakdi destek haberi verildi. Günlük ortalama 133 TL ödenecek. Peki kimler bu ödemeden yararlanacak? Eğer işsizlik maaşı almıyorsanız sizler de başvuru yapabilirsiniz. OHAL kapsamında yeni kararlar da alındı.

Bakanlık Açıkladı: Günlük 133 TL Ödeme Yapılacak! İşsizlik Aylığı Almayanlara Sevindiren Haber!

Çalışma ve Sosyal Güvenilk Bakanı Vedat Bilgin, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklama ile dikkat çekti. Depremzedelere sağlanan maddi ödemelere bir yenisi daha eklendi. İşsizlik ve kısa çalışma ödeneğinden faydalanmayanlara nakit desteği sağlanacak.

Günlük 133 TL Ödenecek!

Depremzedeler, eğer ki işsizlik maaşından veya kısa çalışma ödeneğinden faydalanamıyor ise günlük 133,44 TL nakdi desteğin sahibi olacak. Öte yandan OHAL kapsamında depremzedelerin işten çıkarılması yasaklandı. Bu sayede işsiz kalmaları gibi bir sorun mümkün olmayacak. Bakanlığın resmi açıklaması kısa süre içerisinde milyonlara ulaştı.

Vedat Bilgin'den Nakdi Destek Açıklaması

Bakan Vedat Bilgin, sosyal medyadaki nakdi destek açıklamasında "Deprem bölgesindeki emekçilerimizi korumak amacıyla OHAL süresince Işten Çıkarma Yasağı uyguluyoruz. Bölgedeki işçilerimizin çalışamadıkları süre için Kısa Çalışma Ödeneği ile ücret desteği veriyoruz. İşyeri deprem nedeniyle kapanmış olan ve işsizlik ödeneği alamayanlar ile kısa çalışma ödeneği alamayan depremzedelerimize günlük 133,44 Türk Lirası Nakdi Ücret Desteği veriyoruz. Sosyal Devlet şuuruyla deprem bölgesindeki emekçilerimizin yanında olup yaraları sarmak için çalışıyoruz" ifadesini kullandı. OHAL süresi boyunca geçerli olan kararlar ise bir süre gündemde kalacak gibi gözüküyor.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar