GÜNDEM

Bakanların meclis performansları köşe yazılarında

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın sosyal medyada gündem olan meclis konuşmaları köşe yazılarına taşındı.

Bakanların meclis performansları köşe yazılarında

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca TBMM Genel Kurulunda yaptıklaır konuşmalarla sosyal medyada gündem oldu. Özellikle Süleyman Soylu'nun HDP sıralarına yönelik konuşması Twitter'da defalarca paylaşıldı. Bakanların performansları köşe yazılarına da taşındı:

AHMET HAKAN: ÜÇ BAKANIN MECLİS’TEKİ GECE YARISI PERFORMANSI

Süleyman Soylu: Unutulmaz performans

- Hiçbir laf atmayı karşılıksız bırakmadı. Laf atanlara karşı çok sertti. Hedefinde HDP sıraları vardı. Vurdukça vurdu. Sıkıştırdıkça sıkıştırdı.
- Bende şöyle bir şey olur: Çok sinirlenirsem asla hazırcevap olamam. Tutulup kalırım. Şunu fark ettim ki... Soylu, benim tam tersim.
- “Ohhh paralar PKK’ya gitmiyor, ohhh millete gidiyor ohhh” demesi ve bunu derken sergilediği vücut dili, unutulmaz bir performanstı.
- Konuşmasının en hararetli anlarını çıkarıp video yapsak... Konuşmasının neredeyse tamamını o videoya almamız gerekir. O dereceydi yani.

Murat Kurum: Sakin ama sert

- Bilgilendirmeye dayalı bir yaklaşım içindeydi. Sakin ve ağırbaşlı bir tarzı vardı. Yaptıkları çalışmaları anlattı.
- Kibar ve yapıcı bir dille konuştu. “Bir milletvekilimiz burada şöyle dedi, bu doğru değil” türü cümleler kurdu.
- Fakat bir ara HDP sıralarından laf atılınca aniden sertleşti. “Sizin çevreciliğinizi Diyarbakır Sur’da gördük” diyerek sesini yükseltti.
- En ağırlık verdiği konu kentsel dönüşüm konusuydu. Yapılanları ve yapılacakları rakamlar vererek anlattı.

Fahrettin Koca: Polemik değil ikna

- Tane tane anlattı. Matematiksel gitti. Boşlukta hiçbir şey bırakmamaya özen gösterdi. Rakamlara ağırlık verdi.
- Babacan bir tavrı vardı. İddialara cevap verirken “Bu iddiayı dile getiren arkadaşımızın gözlerine bakmak istiyorum” demesi çok ilginçti.
- Polemik yapmaktan ziyade ikna etmeye çaba gösterdi. En tartışmalı anlarda bile karşı tarafı ikna etmeye gayret etti.
- Konuşmasını bitirmesini istedi Meclis’i yöneten isim. Üstelik birkaç kez. Fakat çok ilginç bir şey oldu: Milletvekillerinin ortak talebiyle konuşmasını sürdürdü.

Yazının tamamı için tıklayınız

CEM KÜÇÜK: “HAYSİYETSİZLER, HAYSİYETSİZLER, HAYSİYETSİZLER!..”

"Süleyman Soylu en can alıcı sözleri PKK’nın katlettiği işçiler için söyledi. İsim vermeden Deva ve Gelecek Partisi’ni eleştiren Soylu, bu sözlerini eleştiren HDP'lilere dönerek, “Sizin az buçuk haysiyetiniz olsa şu siviller için bir gün başsağlığı dilerdiniz. Haysiyetsizler, haysiyetsizler, haysiyetsizler...” dedi.
İki gündür bu sözler sosyal medyada paylaşım rekorları kırdı. HDP’lilere anladıkları dilden cevap verdiği için halk Soylu’ya minnettar. 
Kayyum atamalarını eleştiren HDP’lilere Soylu şu efsane cevabı verdi: 
"Ohhh, paralar PKK'ya gitmiyor, millete gidiyor, oh, oh! Not alın not, not alın: Kayyumdan aldığımız belediyeler, 600 belediye başkanı, 73 belediye başkanı, altı yüz doksan dört yıl bin on ay hapis cezası aldı. Bu da size kapak olsun."
“Ohh, paralar PKK’ya gitmiyor” sözleri de aldı başını gitti. Meclis’te bütçe görüşmelerinde başta Süleyman Soylu olmak üzere Abdülhamit Gül, Fahrettin Koca ve Mustafa Varank muhalefete iyi cevap verdiler. Halk nezdinde bayağı beğenildi bu konuşmalar. FETÖ, PKK, sağlık, hizmetler alanında bakanlar iyi konuşmalar yaptılar. Uzun zaman sonra ilk defa AK Partililerin alttan almadıklarını gördük. Muhalefet söyleyecek hiçbir şey bulamadı. Konuşmaların sosyal medyada gündemden düşmemesi de buna işaret..."

Yazının tamamı için tıklayınız

J

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar