TEKZİP

Bakan Soylu'dan Cumhuriyet yazarına ayar

Cumhuriyet yazarı Çiğdem Toker'in sorduğu bir soruya cevap veren İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, yazara beklenmedik bir cevap verdi...

Bakan Soylu'dan Cumhuriyet yazarına ayar

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Cumhuriyet yazarı Çiğdem Toker'in "Engin Sigorta şirketindeki hissedarlığının bakanlık göreviyle birlikte faal oluşu" ile ilgili olarak yönelttiği soruları "Yazınızda bir eksiğiniz var. O da, terörle mücadele eden hükümetin bir üyesi olarak, fikri takibini gerçekleştirdiğiniz terör örgütüne, ailemin işyeri adresini vermemişsiniz. Ama nasıl bulunabileceğini göstererek, sorumlu gazetecilik örneği sergilemişsiniz!” diye yanıtladı.

Toker'in 'Bakan Soylu'nun sigorta şirketi' başlığıyla yayımlanan (16 Ekim 2016) yazısında ise şu ifadeler yer alıyordu:

“Milletin huzur ve güven ortamında” yaşamasından en üst düzeyde sorumlu konumda olan İçişleri Bakanı, siyaseti ticaretle iç içe yürütmeyi, temiz demokrasinin gereklerinden biri sayıyor olabilir. Eğer böyleyse, TBMM’de verilmiş bir soru önergesinin neden cevapsız kaldığı da bir gazetecinin zihnini meşgul edebilir. CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu’nun, 14 Mart 2014’te dönemin Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın yanıtlaması istemiyle verdiği önergedeki sorular, bugüne dek yanıtlanmadı. Tanrıkulu o önergede “AKP Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu’nun sahibi olduğu Engin Sigorta’nın 5 Eylül 2012-24 Şubat 2014 tarihine kadar olan dönemde Türk Hava Yolları’ndan ihale ve doğrudan alım temin yoluyla aldığı işler ve hizmetler bulunmakta mıdır?” diye soruyordu. Önergede, bu işlerin tutarının yanı sıra, THY dışındaki kamu kurumlarından da ihale-iş alıp almadığı sorusu da yer alıyordu. 5 Eylül 2012, Soylu’nun daha önce “Rantın babasını getirdi” dediği Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın davetiyle AKP’ye katıldığı tarih. Tanrıkulu’yu arayarak iki buçuk yıl önce verilen bu önergeye cevap gelip gelmediğini sordum. Gelmemiş. Demokrasinin temizliği adına Engin Sigorta THY’den iş almış mıdır sizce?"

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar