GÜNDEM

Bakan Nebati Müjdeleyince EYT'liler Sordu: İlk Maaş Ne Zaman Ödenecek?

EYT'liler ilk maaşlarını hangi tarihte alacak? Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin son açıklamasında kıdem tazminatına değinildi. Milyonlarca EYT'li ise maaş ödemelerini sordu. İşte emekli maaşlarında son durum...

Bakan Nebati Müjdeleyince EYT'liler Sordu: İlk Maaş Ne Zaman Ödenecek?

EYT'lilerin Meclis'ten geçen düzenlemesi sonrasında emekli maaşı alacakları kesinleşmişti. Gelen haberle birlikte kimlerin ne zaman ödeme alacağı soruluyor. Öte yandan kimi EYT'lilerin emekli maaş alabilmek adına sigorta primlerini yeteri kadar karşılayamadığı da bilinmekte. Şimdi ise Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin açıklamaları gündem oldu. Bakandan gelen açıklama sonrasında detaylar paylaşıldı.

Kıdem Tazminatıyla İlgili Önemli Gelişme

Bakan Nureddin Nebati, yaptığı açıklamada "Tüm emeklilerimize tekrar hayırlı olsun. Deprem felaketinden kaynaklanan hasarları da telafi edecek güçlü bir mali yapıya sahibiz. EYT'nin iş dünyası üzerindeki yükünü hafifletmek için daha önce açıkladığımız Hazine destekli KGF paketinde EYT kapsamındaki kıdem tazminatı kefalet hacmini 25 milyar liradan 50 milyar liraya çıkarıyoruz. Bu dönemde dahi EYT’yi uygulamaya koymamız, hükümet olarak, verdiğimiz sözlerin her daim arkasında durduğumuzun en güncel örneklerinden biridir." dedi.

EYT'liler İlk Maaşı Ne Zaman Alacak?

EYT'lilerin ilk maaş ödemesini ne zaman alınacağı soruluyor? Şubat ayının son gününde EYT düzenlemesiyle ilgili beklenen olmuştu. Maaşların ise Nisan ayından itibaren hesaplara yatırılacağı ifade edilmekte. Henüz net olarak bir tarih verilmese de uzmanlar, bir aksilik olmadıktan sonra önümüzdeki aydan itibaren EYT'lilerin maaş ödemelerini alabileceklerini belirtiyor.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar