GÜNDEM

Bakan Koca 1 Saat Önce Duyurdu: Mülakatsız Sağlık Personeli Alımı Detayları Ortaya Çıktı!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan sağlık personelinde mülakatsız alım müjdesi geldi. Son dakika duyurusunda alınacak personel sayısı, kura tarihleri ve çok daha fazlası belli oldu. İşte Sağlık Bakanlığı sözleşmeli ve sürekli işçi alımında detaylar...

Bakan Koca 1 Saat Önce Duyurdu: Mülakatsız Sağlık Personeli Alımı Detayları Ortaya Çıktı!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, toplamda 42.500 personelin istihdam edileceği alımlara ilişkin bir paylaşım yaptı. Resmi Twitter hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda kadro bilgisinden başvuru tarihlerine kadar pek çok detayı aktardı.

Personel Mülakatı Olmayacak!

Bakan Koca, aktardığı bilgi doğrultusunda mülakatsız bir şekilde personel alımının olacağını vurguladı. Bu durumda ÖSYM'nin sitesini paylaşarak kılavuz kurallarını işaret etti.

Son Dakika Personel Alımı Açıklaması

Sağlık Bakanlığı için yapılacak personel alımlarında taşra teşkilatında da çalışmak üzere çok sayıda personel alımı başlatılıyor. Deprem bölgelerinde çalışma oranı ise daha fazla olacak. Bu yönde deprem bölgelerine öncelik verildiği vurgulanıyor. İşte Bakan Koca'nın yaptığı açıklamanın bir kısmı:

"Bakanlığımızın taşra teşkilatı hizmet birimlerinde istihdam edilmek üzere, KPSS sonucuna göre ÖSYM tarafından yapılacak merkezi yerleştirme ile 31.600 sözleşmeli sağlık personeli alınacak.
KPSS ile alınacak Hemşire sayısı 6.069, Ebe sayısı 1.530, Sağlık Lisansiyeri sayısı 1.494, Sağlık Teknisyeni sayısı 798, Sağlık Teknikeri sayısı 21.709’dur. Toplam sayısı 31.600’ü bulan Sözleşmeli Sağlık Personeli yanı sıra 10.900 Sürekli İşçi alımı da yapılacak. Böylece yeni istihdam sayısı 42.500’e ulaşmaktadır.
Deprem bölgesinde olan 10 il için 3.358 Hemşire, 1.027 Ebe, 400 Sağlık Lisansiyeri, 507 Sağlık Teknisyeni ve 3.767 Sağlık Teknikeri olmak üzere 9.059 Sözleşmeli Sağlık Personeli ve 2.832 Sürekli İşçi, toplamda 11.891 personel istihdam edilecektir.
İşçi alım başvuruları İŞKUR tarafından tamamlanmış olup, kura çekimi 25-26 Nisan arasında Bakanlığımızca Noter huzurunda yapılacaktır."

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar