GÜNDEM

Bakan Derya Yanık Sosyal Yardım Ödemesi İçin Tarih Verdi! 4337 TL Ne Zaman Ödenecek?

Mart 2023 sosyal yardım ödemeleri ne zaman hesaba geçecek merak ediliyordu. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, yaptığı açıklmada 4337 TL ödeme için tarih verdi. Destek parası Mart ayının hangi gününde hesaplara yatırılacak?

Bakan Derya Yanık Sosyal Yardım Ödemesi İçin Tarih Verdi! 4337 TL Ne Zaman Ödenecek?

Binlerce vatandaşı yakından ilgilendiren ödemelerle ilgili Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık'tan açıklama geldi. Son zamanlarda ödeme tarihine ilişkin çok fazla soru soruluyordu. Dolayısıyla bakanın açıklaması yapması, kafalardaki soru işaretini ortadan kaldırdı. Engelli ve yaşlı bakımı konusunda önemli bir maddi destek olan Evde Bakım Desteği, hangi gün ödenecek?

15 Mart'ta Hesapları Kontrol Edin!

Bakan Derya Yanık, yapmış olduğu resmi açıklamada 15 Mart 2023 tarihinden itibaren Evde Bakmı Desteği ödemelerinin hesaplara yansıyacağını vurguladı. Bu gelişme ile birlikte pek çok evde bakım hizmeti alan vatandaş, destek paralarına kavuşacak.

Kimler Bu Destekten Faydalanabiliyor?

Destekten faydalanabilmeniz için belirli şartları karşılamanız gerekiyor Özellikle de ağır engelli raporu olan ve günlük ihtiyacını karşılayamayacak seviyede olan vatandaşlara düzenli olarak 4337 TL ödenmektedir. e-Devlet üzerinden başvuru yapmak veya mevcut ödemeleri sorgulamak da mümkündür. Banka aracılığı ile de sosyal destek ödemenizi alabilirsiniz.

Engelli Raporu Şartı Aranıyor

Sağlık Kurulu'nun kontrolü sonrasında verilen engelli raporunun da destek parası alabilmek için şart koşulduğunu belirtelim. Bunun yanı sıra resmi olarak duyurulan başvuru şartlarına da göz atmanız öneriliyor. Bu destek ödemesinin, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın düzenli olarak yaptığı ödemelerden biri olduğunu belirtelim.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar