GÜNDEM

Bahadır Koç'tan bomba açıklama: "ABD dünyanın lideri değil"

ABD uzmanı ve Foreign Press Review bülteninin editörü Bahadır Koç, ABD'deki son duruma ilişkin Cuma Obuz'a dikket çeken değerlendirmelerde bulundu. Koç, "Trump döneminde ABD dünyanın en güçlü ülkesi olabilir ama ne dünyanın ne de Batı'nın lider ülkesi olduğunu söylemek kolay değil. " ifadelerini kullandı.

Cuma Obuz'a konuk olan Bahadır Koç, ABD'de yaşananları değerlendirdi. Avrupalıların ABD'ye bağımlı olduğunu olduğunu belirten Koç, ABD'nin artık dünyanın lideri olmadığını söyledi.

"ABD DÜNYANIN LİDERİ DEĞİL"

Koç şu değerlendirmelerde bulundu:

'Bunu yapmazsan seninle konuşmuyoruz' diyemez Avrupalılar. Güvenlik açısından kendilerini savunmak açısından ABD'ye bağımlılar. Çeşitli sözcüler, politikacılar, yazarlar bu tür şeyler devam ederse dile getirirler. Trump döneminde ABD dünyanın en güçlü ülkesi olabilir ama ne dünyanın ne de Batı'nın lider ülkesi olduğunu söylemek kolay değil. " dedi.

"PROBLEM OLDUĞU AÇIK"

"Sizce korona gündeminden sonra ABD eski gücünden düşecek mi? ABD bu süreçten sonra lider olma vasfını kaybetmiş ama güçlü olma vasfını kaybeder mi?" sorusuna Koç, "Buna net cevap vermek doğru değil ama bazı senaryolar çizebiliriz. Korona gösterdi ki ABD sisteminde problem var. Eşitsizlik anlamında problem, Trump'tan kaynaklı dağınıkllık. Daha aklı başında lider olsaydı ABD'nin cevabı farklı olabilirdi. Trump'ı da aşan nedenler var. ABD'de beceri problemi var. Muhtemelen aşı bulunacaksa ABD'deki üniversitede şirkette bulunma ihtimali daha yüksek. ABD'nin üniversitelerinin seviyesi üst seviyede ama bir şeyler de motordan ses geliyor problem olduğu açık. Buradaki soru şu: ABD toparlanacak mı?" cevabını verdi.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar