GÜNDEM

Aytunç Erkin'in medya yazısı olay çıkardı! Akif Beki, Nuray Mert, Serdar Akinan ve daha kimler var kimler

Sözcü gazetesi yazarı Aytunç Erkin, geçtiğimiz hafta yazdığı medya yazısı ile olay yaratmayı başardı. Şimdi tartışmaya Nuray Mert, Serdar Akinan, Akif Beki ve daha birçok isim katıldı.

Aytunç Erkin'in medya yazısı olay çıkardı! Akif Beki, Nuray Mert, Serdar Akinan ve daha kimler var kimler

Serdar Akinan'ın kitabı üzerinden medya dünyasına bomba gibi düşen bir yazı kaleme alan Aytunç Erkin, o yazıdan sonraki süreci de yazdı. 

Erkin'in yazısının ardından sosyal medyadan önce Akif Beki ve Serdar Akinan atışı. Ardından Nuray Mert, daha ilginç bir yazı kaleme aldı. 

İşte yazı sonrası yaşananlar:

Ana akım medyanın önemli bir gazetecisiyle sohbet ederken kurduğu şu cümle dikkatimi çekti: “Medyanın yatacak yeri yok…” Sadece AKP dönemi için değildi bu cümle! Salı günü kaleme aldığım ve gazeteci Serdar Akinan'ın yazdığı ‘Hayatımın Haberi' adlı kitabındaki bir hayli tartışma yarattı. Akinan, Başbakan Erdoğan'ın 2005'teki Endonezya depremi ziyaretinde yaşadığı olayı anlatmış ve “Erdoğan boğazımı sıktı” iddiasında bulunmuştu… Sonrasında da gazeteci Nuray Mert'in iktidara yakın gazeteci ve sözcüsüyle kendisini görüştürdüğünü anlattı: “… Birkaç gün sonra Yeni Şafak Gazetesi Yayın Yönetmeni Mustafa Karaalioğlu (Karar Gazetesi'ni yönetiyor) ve Başbakan'ın sözcüsü Akif Beki (Karar'da yazıyor) ile Cihangir'de Cuppa adlı kafede buluştuk. Bir düşmanlığım olmadığını söyledim. Amacımın sadece gazetecilik yapmak olduğunu belirttim. Akif Beki, ‘Serdar, beyefendi yaptığın agresif yayıncılıktan çok rahatsız. Bu muhaliflik değil' dedi. O gece sohbet ilerlerken medyanın rolünden yakındılar ve Mustafa Karaalioğlu Akif Beki'ye dönerek, (Ben geçen gün Sayın Başbakan'a da söyledim. Medyanın hali ordudan daha önemli… Asıl medya ile uğraşmak gerek. Orduyu bir şekilde kontrol edersin, anlaşırsın. Ama medya öyle değil) dedi…”

Yazının tamamı için tıklayın 

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar