GÜNDEM

Aytunç Erkin'den çarpıcı analiz: Kobani talimatını Öcalan verdi, HDP uyguladı

Sözcü gazetesi yazarı Aytunç Erkin, iki gündür Kobani olayları iddianamesini didik didik ederek analiz ediyor. Vardığı sonuç ise talimat Öcalan'dan, uygulama HDP'den...

Aytunç Erkin'den çarpıcı analiz: Kobani talimatını Öcalan verdi, HDP uyguladı

Dün masaya yatırdım, bugün de devam ediyorum! 6-8 Ekim Kobani (Ayn el Arap) olaylarıyla ilgili Ankara 22. Ağır Ceza Mahkemesi'nin kabul ettiği 3 bin 530 sayfalık iddianameden bahsediyorum… İddianamenin delilleri, tespitleri ve PKK-HDP ilişkisine dair çektiği fotoğraf sağlam zemine oturuyor. Ancak… İddianamenin birinci sayfasından son sayfasına kadar baktığımız zaman birçok yerde “Abdullah Öcalan” ismi geçmesine rağmen “108 şüpheli arasında ismi neden yok ?” sorusuna yanıt bulamıyorum!

Tespit1: İddianamenin 3444'üncü sayfasına bakalım: “… PKK/KCK silahlı terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'ın bölücü örgüt kurma yolundaki ilk girişimleri 21 Mart 1973 yılında Ankara Çubuk Barajı yakınlarında yapılan toplantı ile başladığı… Burada yapılan ilk toplantıda, Abdullah Öcalan tarafından Kürdistan olarak tabir edilen Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinin Kürdistan olarak isimlendirilmesi gerektiği…” Yani… Öcalan'ın, PKK'yı, 1973'ten bu yana yönettiği belirtiliyor.

Yazının tamamı için tıklayın 

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar