GÜNDEM

Aytunç Erkin yazdı: Herkes bu sorunun cevabını arıyor 'Hangi HDP?'

Sözcü yazarı Aytunç Erkin, hem siyasetçilerin, hem gazetecilerin; konuya ‘kriminal/suç/suçlu' gözüyle de yaklaşsalar ‘ideoloji/duruş' açısından da baksalar aynı sorunun cevabını aradıklarını yazdı: Hangi HDP?

Aytunç Erkin yazdı: Herkes bu sorunun cevabını arıyor 'Hangi HDP?'

Sözcü gazetesi yazarı Aytunç Erkin, bugünkü köşesinde "Hangi HDP?" başlıklı bir yazı kaleme aldı. HDP'nin "Sol, liberal, Alevi, Kürt, muhafazakar, Ermeni vs… kesimlerini temsil ettiğini fakat hedeflenen ‘Türkiye partisi'nden uzak bir yerde olduğunu" söyleyen Erkin, "HDP'de iç tartışmaların sürdüğüne dikkat çekmekte fayda var!" dedi.

HDP içerisindeki tartışmaları tarihleriyel sıralayan Erkin, bu şekilde "Hangi HDP?" sorusunun daha anlamlı hale geldiğini söyleyerek, şunları kaydetti:

Tarih 4 Ocak 2018… 4 Kasım 2016'da tutuklanan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, partisine gönderdiği mektup aracılığıyla, HDP 3. Olağan Kongresi'nde aday olmayacağını açıkladı.

Bir gün sonra…

Tarih 5 Ocak 2018… Cumhuriyet'ten Mahmut Lıcalı'nın kulis haberi dikkat çekti! Haberde “Demirtaş'ın aday olmama iradesinin parti içinde kabul edilmesi durumunda HDP Eş Genel Başkanlığı için öne çıkan isimlerin başında HDP Sözcüsü Ayhan Bilgen geliyor” bilgisi yer aldı.

O dönemi hatırlayın…

11 Şubat 2018'de gerçekleşen HDP'nin 3. Olağan Kongresi'nde aday belirleme süreci sancılı geçti. Selahattin Demirtaş'ın yerine geçecek ismin belirlenmesinde uzun süre uzlaşı sağlanamadı. İddialara göre parti sözcüsü Ayhan Bilgen'in adaylığına HDP içinde daha ‘solda' olan kesimlerin itiraz ettiği konuşuldu.

Ve kongreden üç gün önce…

8 Şubat 2018'de, adayların Eş Genel Başkan Yardımcısı Sezai Temelli ve TBMM Başkanvekili Pervin Buldan olduğu açıklandı!

...

‘Hangi HDP?' sorusu şimdi daha anlamlı değil mi? Hatırlayın…

...

Hangi HDP? Liberallere teslim olmuş, Batı'dan destek bekleyen ve parti programıyla çelişen bir HDP mi, yoksa Türkiye gerçeğiyle buluşan HDP mi?"

Yazının tamamı için tıklayınız

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar