GÜNDEM

Aytunç Erkin: Mesele Ümit Özdağ veya Buğra Kavuncu değil

Sözcü yazarı Aytunç Erkin, İYİ Partili Ümit Özdağ'ın Buğra Kavuncu'ya ilişkin iddialarını değerlendirdi.

Aytunç Erkin: Mesele Ümit Özdağ veya Buğra Kavuncu değil

Sözcü gazetesi yazarı Aytunç Erkin, İYİ Partili Ümit Özdağ'ın, partisinin İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu için FETÖ'den içeride olan dayısı Enver Altaylı'yı anarak FETÖ'cü suçlamasında bulunmasını bugünkü köşesine taşıdı. Erkin, Altaylı'nın MİT mensubu Kaşif Kozinoğlu için söylediği "Okulların (Fetullah okullarının) kapatılma sürecinde en büyük ihanet payı adı geçen bu şahsa aittir... MİT Müsteşarı olmaya çalışıyor. Böyle bir şey olursa Allah Fethullah Hoca Efendi'yi, cemaatin önde gelenlerini korusun..." sözlerini hatırlatarak, "Esas mesele ‘iç siyaset' ya da ‘kör siyaset' değil… Esas mesele… Türk milliyetçilerinin izleyeceği çizgi!" dedi:

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ'ın, Enver Altaylı'nın yeğeni İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu'yla ilgili iddiaları, Kavuncu'nun cevabı, İYİ Parti lideri Meral Akşener'in değerlendirmeleri vs… Esas mesele ‘iç siyaset' ya da ‘kör siyaset' değil… Esas mesele… Türk milliyetçilerinin izleyeceği çizgi! Neden mi? Çünkü…

Enver Altaylı diyor ki: “…Yaşamımın 50 yılını insanlık tarihinin en büyük hapishanelerinin kurucularından olan insafsız Rus emperyalizmine karşı mücadeleyle geçirmiş bir kişi olarak, saygıdeğer büyüklerim Ruzi Nazar ve Duane Clarridge'e (ruhları şad olsun) karşı taşıdığım ahlaki sorumluluğun bilinciyle biricik dostlarımı mevcut durumun ihtiva ettiği büyük tehlikeler konusunda uyarmayı borç bilirim.”

Ruzi Nazar ve Duane Clarridge kim mi?

Enver Altaylı, 1963'teki Talat Aydemir darbesine katıldığı için, Kara Harp Okulu'ndan atılmıştı. 1968'de Özbekistan asıllı CIA ajanı Ruzi Nazar aracılığıyla MİT'e girdi. CIA'nın İstanbul şeflerinden Duane Claridge'le de yakın ilişkisi vardı!

SORU ŞU: ABD'nin tekelindeki milliyetçilik mi kazanacak yoksa Anadolu milliyetçiliği mi?

Yazının tamamı için tıklayınız

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar