GÜNCEL

Ayşegül Akyüz Yahşi kazandı

İnternethaber.com yazarı Ayşegül Akyüz Yahşi, 27 Nisan 2023 tarihinde yazdığı ‘Sıla’dan… Öteki adı “hasret” olan gurbetçilere…’ başlıklı yazısı ile kazandı köşemizde yer aldı.

Ayşegül Akyüz Yahşi kazandı

İnternethaber.com yazarı Ayşegül Akyüz Yahşi, 14 Mayıs seçimleri öncesi 'Sıla’dan… Öteki adı “hasret” olan gurbetçilere…' başlıklı bir yazı kaleme almıştı.

Ayşegül Akyüz Yahşi, yazısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, yurt dışında yaşayan Türklere verdiği önemden bahsetmiş ve  “Koruyucu aile sisteminde o ailelerin veya o çocukların kendi kültürlerine, kendi değerlerine uygun ailelere verilmesi, bir Müslüman ise Müslüman aileye verilmesi en uygun olanıdır. Bunun tercih edilmesi lazım. Bu konularda STK’ların devreye girmek suretiyle bunları sahiplenmeleri de onların sorumluluğudur. Yani bunu Hollanda hükümetine de bırakmamalı, yargısına bırakmamalıdır.” sözlerini hatırlatarak Türk vatandaşlarının gurbette yalnız olmadıklarını vurguladığını hatırlatmıştı.

14 Mayıs ve ikinci tur olan 28 Mayıs'ta yapılan seçimlere yurt dışından rekor bir katılım geldi ve gurbetçiler de Erdoğan'ı yalnız bırakmayarak seçimlerin kazanılmasında önemli bir rol oynadı. Ayşegül Akyüz Yahşi, bu öngörüsü ile kazandı köşemizde yerini aldı.

Tüm 'kaybetti' haberleri için tıklayın

Tüm 'kazandı' haberleri için tıklayın

Tüm 'alkış' haberleri için tıklayın

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar