GÜNCEL

Aykut Küçükkaya Cumhuriyet'e geri mi dönüyor? Açıklama geldi...

Cumhuriyet gazetesi Genel Yayın Yönetmenliği görevinden istifa eden Aykut Küçükkaya, gazeteye geri döneceği yönündeki haberlere açıklık getirdi.

Aykut Küçükkaya Cumhuriyet'e geri mi dönüyor? Açıklama geldi...

Cumhuriyet gazetesi yönetiminin, sendikaya üye olan 8 çalışanın işine son vermesiyle başlayan krizde, karara tepki olarak Genel Yayın Yönetmenliği görevinden istifa eden Aykut Küçükkaya’nın gazeteye geri döndüğü konuşuluyordu. Gazetede spor yazıları kaleme alacağı öne sürülen Küçükkaya, sosyal medya hesabından açıklamada bulundu ve söz konusu haberi yalanlandı.

‘ARKADAŞLARIMIN İŞLERİNE DÖNMESİ BENİM İÇİN EN BÜYÜK MUTLULUK’

Twitter hesabından paylaşımda bulunan Aykut Küçükkaya, şu ifadeleri kullandı: “Değerli kamuoyuna… İnternet sitelerinde çıkan haberler doğru değildir… 8 çalışma arkadaşım işten kovulduğu için genel yayın yönetmenliğinden, gazetem Cumhuriyet’ten istifa ettim… 8 çalışma arkadaşım bugün işlerine geri dönüyor… Bu benim için en büyük mutluluktur…”

NE OLMUŞTU?

Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) ile Cumhuriyet arasında imzalanan toplu iş sözleşmesinin hemen ardından 8 sendikalı çalışanın işten çıkarılması krize neden olmuş, gazetenin genel yayın yönetmeni Aykut Küçükkaya da yönetime tepki olarak görevinden istifa etmişti. Yaşanan son gelişmede ise 8 çalışanın atılmaları iptal edilmiş ve gazeteye geri dönebilecekleri belirtilmişti.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar