KİTAPLIK

Aydınlık o mektupları kitap yaptı

Aydınlık Yayınlarından çıkan kitap "Kaşif Kozinoğlu'nun Mezara Götürmediği Sırlar" başlığını taşıyor.

Aydınlık o mektupları kitap yaptı
GAZETECİLER.COM (ÖZEL) Oda TV davasının cezaevinde yaşamını kaybeden tutuklu sanığı, MİT mensubu Kaşif Kozinoğlu'nun "Aydınlık'a yolladığı mektup" olarak anılan savunma notları kitaplaştı.

DenemeAydınlık Yayınlarından çıkan kitap Kaşif Kozinoğlu'nun Mezara Götürmediği Sırlar başlığını taşıyor ve Ergün Gedek tarafından yayına hazırlandı.

YAZI DİZİSİ DAVALIK OLMUŞTU

Aydınlık gazetesinde daha önce dizi olarak da yayımlanan "mektup" dava konusu olmuştu. 

Kozinoğlu'nun ailesi, Aydınlık'a gönderilmiş bir mektup olmadığını; gazetede dizi olarak yayımlanan notların Kozinoğlu tarafından "savunmasının hazırlanmasında kullanılması için avukatlarına verilmek üzere yazıldığını, ancak Silivri Cezaevi'nden çalındığını" iddia ederek, Aydınlık gazetesine dava açmıştı. 

ÖLÜMÜNDEN 4 GÜN SONRA YAZI DİZİSİ BAŞLADI

Aydınlık gazetesi, 12 Kasım 2011'de ölen Kaşif Kozinoğlu'na ait olduğunu duyurduğu "mektubu" 16 Kasım 2011 tarihinden itibaren bölümler halinde yayımlamaya başladı. Aydınlık'a göre, Kozinoğlu o mektubu ölmeden önce el yazısıyla yazarak gazeteye iletmişti.

Ancak Aydınlık,19 Kasım 2011 tarihinde, mektuba yayın yasağı getirildiğini açıklayan bir habere yer verdi. Haberde; "Kozinoğlu'nun ailesinin mektuplar üzerinde kendisinin hak sahibi olduğu ve ailenin mektupların yayınlanmasına razı olmadığı gerekçesiyle yayının durdurulması için mahkemeye başvurduğu, İstanbul 3. Fikri ve Sınai Haklar Hukuk Mahkemesi'nin de dava sonuçlanıncaya kadar yayının tedbiren durdurulmasına karar verildiği" belirtiliyordu.

AYDINLIK YAYINA DEVAM ETTİ

Aydınlık, yayın yasağına rağmen "mektubu" yayınlamaya devam etti. Ancak 20-21 Kasım'daki yayınlarda, ilk üç gün sürmanşette yer alan "Kozinoğlu'nun Aydınlık'a Mektubu" başlığı yerine "Kaşif Kozinoğlu'nun Aydınlık'a Açıklaması" başlığı kullanıldı. Kozinoğlu'nu ailesi, gazeteye ilk davasını devam eden bu yayın nedeniyle açtı.


ÇOK OKUNANLAR