KARİKATÜR

Aydın Doğan Karikatür Yarışması büyük ödülü Doğan Arslan'a

Aydın Doğan Vakfı’nın bu sene 31. kez düzenlediği “Aydın Doğan Karikatür Yarışması” ödülleri törenle sahiplerini buldu. İstanbul Medeniyet Üniversitesi, Sanat ve Tasarım Fakültesi, İletişim ve Tasarım Bölümü Öğretim Üyesi

Aydın Doğan Karikatür Yarışması büyük ödülü Doğan Arslan'a

Aydın Doğan Vakfı'nın bu sene 31. kez düzenlediği "Aydın Doğan Karikatür Yarışması" ödülleri törenle sahiplerini buldu. İstanbul Medeniyet Üniversitesi, Sanat ve Tasarım Fakültesi, İletişim ve Tasarım Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Doğan Arslan'ın "Terrorist" isimli çalışması başarı ödülüne layık görüldü.

Deneme

Trump Alışveriş Merkezi Kültür ve Gösteri Merkezi'nde 29 Eylül 2014 tarihinde düzenlenen ödül törenine; ulusal ve uluslararası sanat camiasından çok sayıda sanatçının yanı sıra aralarında Hürriyet Gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı ve Aydın Doğan Vakfı Yönetim Kurulu Başkan Vekili Vuslat Doğan Sabancı, Doğan Holding İcra Kurulu Başkanı Yahya Üzdiyen, Aydın Doğan Vakfı Yürütme Kurulu Başkanı Candan Fetvacı, Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Sedat Ergin ve Hürriyet Gazetesi Yayın Danışmanı Doğan Hızlan'ın da bulunduğu çok sayıda davetli katıldı.

Deneme

70 Ülkeden 814 Sanatçı Yarıştı

Dünyada karikatür sanatının oskarı olarak nitelendirilen yarışmaya bu sene 70 ülkeden 814 sanatçı 2 bin 556 karikatür ile katıldı. ABD'li Jüri Başkanı Liza Donnelly ile birlikte Dokhshid Ghodratipour (İran), Moacır Knorr Gutterres (Brezilya), Catherine Meurisse (Fransa), Anita O'Brien (İngiltere) ve Lichuan Xia (Çin), Türkiye'den Ercan Akyol, Latif Demirci, Selçuk Demirel, Piyale Madra ve Tan Oral gibi oldukça seçkin jüri üyelerinden oluşan yarışmada; 2 bin 556 eser arasından birinciliği Türkiye'den Kürşat Zaman, ikinciliği İran'dan Mojtaba Heidarpanah, üçüncülüğü ise Polonya'dan Krzysztof Grzondziel kazandı. Üniversitemiz Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Doğan Arslan'ın yanı sıra; Brezilya'dan Rodrigo Machado Da Rosa ile Rafael Correra, İran'dan Farzaneh Vaziritabar, Sajad Rafeci ile Alireza Pakdel, Polonya'dan Pawel Kuczynski, Çin'den Zhang Wei, Türkiye'den Burak Ergin, Menekşe Çam, Akın Candemir ile Hollanda'dan Peter Nieuwendijk başarı ödülüne layık görüldü.

Arslan: "Karikatür Daha Güzel Bir Dünyanın Oluşumuna Katkı Sağlar"

Doğan Holding İcra Kurulu Başkanı Yahya Üzdiyen ile Aydın Doğan Vakfı Yürütme Kurulu Başkanı Candan Fetvacı'dan ödülünü alan Yrd. Doç. Dr. Doğan Arslan; "Aydın Doğan Karikatür Yarışması; dünyamızdaki gelişmeleri hassasiyetle yansıtan tüm çizerlerin sesini duyuran bir platform haline gelmiştir. Ülkemizi uluslararası arenada başarılı bir yarışma ile temsil ettikleri için ve özverili çalışmalarıyla böylesine önemli bir yarışmaya ev sahipliği yaptıkları için Aydın Doğan Vakfı Yöneticilerine çok teşekkür ediyorum" diyen Arslan şu değerlendirmelerde bulundu:

"Eleştiri sanatının en merkezi yerinde olan karikatür, bu tür etkili ve kaliteli uluslararası yarışma ve sergi organizasyonlarıyla kendisine dünyada önemli bir yer bulmuştur. Bu tür uluslararası karikatür organizasyonlarının, dünyanın ve insanlığın sorunlarına eleştirel bir zemin oluşturmasına, daha güzel bir insanın ve daha güzel bir dünyanın oluşumuna katkı sağlayacağını düşünüyorum. Özellikle evrensel boyutta renkli eleştiri, kaliteli mizah ve fikir çalışmaları çıkaran bu yarışma, uluslararası karikatür sanatçılarının kendilerini evinde hissetmelerini sağlıyor."

Doğan Arslan; 2012 yılında düzenlenen 29. Aydın Doğan Karikatür Yarışması'nda da birincilik ödülünü almıştı. Arslan ayrıca ulusal ve uluslararası çok sayıda ödülü de bulunmaktadır.


ÇOK OKUNANLAR