GÜNDEM

AYD: CNNTürk boykotu basın özgürlüğüne darbedir

Anadolu Yayıncıları Derneği (AYD) CHP'nin CNN Türk'e yönelik ekrana çıkmama kararına ilişkin bir açıklama yayınladı ve bunun CHP'nin çifte standardının bir tezahürü olduğunu söyledi.

AYD: CNNTürk boykotu basın özgürlüğüne darbedir

Anadolu Yayıncıları Derneği (AYD) CHP'nin CNN Türk'e yönelik ekrana çıkmama  kararına ilişkin bir açıklama yayınladı.

Yapılan açıklamada CHP'nin basın özgürlüğüne darbe vurulduğu ve  CHP'nin dilinden düşürmediği basın özgürlüğünü, kendisi söz konusu olunca rafa kaldırdığı belirtildi.

İşte AYD'nin yaptığı o açıklama:

CHP’nin CNN Türk’e çıkmama konusunda almış olduğu kararı çifte standart bir politikanın tezahürü olarak görüyoruz. CHP’nin almış olduğu hiç bir karar haddizatında bizi ilgilendirmez. Ancak söz konusu olan basın özgürlüğü ise bizim de bir kaç cümleyle tepkimizi göstermemiz gerekmektedir.

Anadolu medyası anayasada ifadesini bulan basın hürriyetinin takipçisidir. Hangi siyasi partinin hangi televizyon kanallarına çıkıp hangilerine çıkmayacağı kendi kararlardır. Ancak bunu parti kararı haline getirmeleri demokrasinin özüyle bağdaşmaz.

Kamuoyu önünde bir medya kuruluşuna çıkmama kararı aldıklarını deklere etmek, medya üzerinde baskı kurma anlamı taşımaktadır. Yıllar boyunca basın özgürlüğünden dem vurup, parti politikalarına aykırı yayın yaptıkları gerekçesi ile çıkmama karar almak eleştiriye tahammülsüzlüğün en önemli göstergesidir. Öyle tahmin ediyoruz ki iktidarda olsalar kendilerini eleştirenleri kapatıp susturacaklar. Oldum olası medyayı arka bahçesi gören CHP’nin tarihi bu tür demokratik tahammülsüzlükle doludur.

Anadolu Yayımcılar Derneği olarak basın ve ifade özgürlüğünü sonsuza kadar savunacağımızı bildirir, CHP’nin almış olduğu bu kararı tasvip etmediğimizi beyan ederiz.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar 2 yorum