GÜNDEM

Ayasofya ve fikir namusundan nasipsizlik

Yeni Şafak yazarı Taha Kılınç, Ayasofya'nın cami vasfına tekrar dönüştürülmesine tepki gösterenleri eleştirdi.

Ayasofya ve fikir namusundan nasipsizlik

Yeni Şafak yazarı Taha Kılınç, bugünkü köşesinde Ayasofya'nın cami vasfına tekrar dönüştürülmesinin ardından hem Türk hem Arap basınında gündeme gelen eleştirilere tepki gösterdi.

Mısır Müftüsü Şevkî İbrahim Allâm’ın ve gazeteci-yazar Taha Akyol’un ABD’de yaşayan akademisyen oğlu Mustafa Akyol’un konuyla ilgili açıklamalarını aktaran Kılınç, "Koca Mısır Müftüsü, Ayasofya’nın cami iken 1934’te müzeye çevrildiğini, şu anda yapılan işlemin yalnızca yeniden cami misyonuna dönüş olduğunu bilmiyor mu? Elbette biliyor. Dahası, İslâm cihad hukukundan ve fethedilen toprakların teslim alınış biçimine bağlı olan farklı uygulamalardan habersiz mi? Değil. Ama derdi başka... Mustafa Akyol, Kudüs kendiliğinden Müslümanlara teslim olduğu için, Kıyâme Kilisesi’nin Hıristiyanlarla imzalanan bir barış anlaşması karşılığında kilise misyonunu koruduğunu bilmiyor olabilir mi? Elbette biliyor. Ama derdi başka..." ifadelerini kullandı.

Kılınç, bu tutumu "fikir namusundan nasipsizlik" şeklinde değerlendirirken "Mısır Müftüsü Şevkî Allâm’ı, Mustafa Akyol’u, sosyal medyadaki her görüşten troll yığınını ve holigan gürûhunu buluşturan ortak nokta, işte bu dip seviyedir" ifadelerini kaydetti.

Yazının tamamı için tıklayınız

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar