DİZİ DÜNYASI

Avrupa Parlamentosu 'Payitaht Abdülhamid'den rahatsız oldu!

AP Türkiye Rapor taslağı için verilen önergeler arasında TRT 1'in iddialı dizisi Payitaht Abdülhamid'le ilgili olanlar dikkat çekti...

Avrupa Parlamentosu 'Payitaht Abdülhamid'den rahatsız oldu!

AVRUPA Parlamentosu Türkiye raportörü, Hollandalı parlamenter Kati Piri tarafından hazırlanan rapor taslağına 397 değişiklik önergesi verildi.

Önergeler arasında en dikkat çekenlerden birini, TRT’deki ‘Payitaht Abdülhamid’ dizisiyle ilgili olan oluşturdu.

TRT 1'in iddialı dizisi 'Payitaht Abdülhamid' için verilen değişiklik önergesinde, dizide Yahudi karşıtı söylemler kullanıldığı belirtilerek bu durum güçlü şekilde kınanıyor.

Türk yetkililere de ‘toplumdaki antisemitizmin her türüyle ciddi mücadele’ çağrısı yapılıyor. Önergenin metne dahil edilip edilmeyeceği 20 Haziran’da AP Dışişleri Komisyonu’nda yapılması öngörülen oylamada belli olacak.

DAHA ÖNCE DE MUHTEŞEM YÜZYIL KONU OLDU!

Türkiye’de yayımlanan diziler Avrupa Birliği’nin gündemine ilk kez gelmiyor. Muhteşem Yüzyıl adlı dizi de AB Komisyonu’nun 2011’deki İlerleme Raporu’na konu olmuştu.

LAGENDİJK VE WİKİPEDİA YASAKLARI

Değişiklik önergelerinden biri de kapatılan Zaman gazetesinin yazarı eski AP üyesi Hollandalı Joost Lagendijk'le ilgili oldu. Türkiye'de gazeteci Nevin Sungur ile evli olan Lagendijk'in Türkiye'ye girişi Zaman gazetesinde yayınlanan yazıları nedeniyle yasaklanmıştı. Önergede, Lagendijk’e Eylül 2016’dan bu yana uygulanan ülkeye giriş yasağının kaldırılarak mümkün olan en kısa zamanda evine dönmesinin sağlanması isteniyor. 

Türkiye'de uygulamaya konulan Wikipedia yasağı da çok sayıda önergeye konu oldu.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar