GÜNDEM

"Atatürk sevgisi büyüyor"

Bugün birçok köşe yazarı Mustafa Kemal Atatürk'ü köşe yazılarına taşıdı.

"Atatürk sevgisi büyüyor"

Mustafa Kemal Atatürk'ün ölüm yıldönümü olan 10 Kasım'daki yazılaır bugün de Atatürk konulu köşe yazıları takip etti. Bazı köşe yazarları "Atatürk sevgisi büyüyor" derken, bazıları dünün kritiğini gerçekleştirdi. İşte detaylar:

- T24 / Fikret Bila: Atatürk'e sevgi azalmıyor, artıyor

"Bu 10 Kasım'da da, salgın koşullarına karşın, halk akın akın Anıtkabir ve Dolmabahçe'yi ziyaret etti. Milli bayramlarda ve 10 Kasım'da Ata'ya olan ilgi gösteriyor ki halkın Atatürk'e olan sevgisi asla azalmıyor. Emaneti olan laik cumhuriyete karşı hamleler arttıkça Atatürk'e olan sevgi ve özlem azalmıyor, artıyor."

Yazının tamamı için tıklayınız

- Posta Gazetesi / Oral Çalışlar: Atatürk’e ilginin yükseliyor

"Muhafazakar rüzgarın sönmesi, İslamcılığın krizi, Atatürk’ün simgelediği “muasır medeniyet”e yönelme eğilimini ve laikliği yeniden gündeme taşıdı. 10 Kasım anmalarında son yıllarda gördüğümüz Atatürk vurgusu bu yeni yönelimin kitleselleştiğine, yükselişe geçtiğine işaret ediyor."

Yazının tamamı için tıklayınız

- Hürriyet Gazetesi / Yalçın Bayer: Atatürk büyüyor

"Kendi kaderini belirleyecek insanlar yarattığı için, her geçen gün daha da büyümektedir Atatürk. İnsana ‘insana yaraşır şekilde hayat’ sunduğu için her geçen gün daha da yücelmektedir Atatürk."

Yazının tamamı için tıklayınız

- Sabah Gazetesi / Hıncal Uluç: Atatürk!.. Neler dediler? Neler yazdılar?

"1922'de Türk ordularının zaferi neticesi Anadolu'daki emelleri gerçekleşmeyen İngiltere'nin Türk düşmanı olarak bilinen Başbakanı Lloyd George, Parlamento'da kendisine yöneltilen suçlama ve ağır eleştirileri şöyle cevaplandırmıştı..
'Arkadaşlar, yüzyıllar nadir olarak dâhi yetiştirir. Şu talihsizliğimize bakın ki o büyük dâhi çağımızda Türk Milleti'ne nasip oldu. Mustafa Kemal'in dehasına karşı elden ne gelirdi." Atatürk'ü Anma Günü'nde, tüm dünyada onun hakkında, yaşarken, ölümünde ve arkasından yazılan ve söylenenlerden bir derlemeyi sizlere sunuyorum. Onu anmanın en güzel, en anlamlı yolu bu olacak!." ...diye başlamıştık dün, Atatürk'ün ölümünden sonra nerdeyse tüm dünyada ardından söylenen ve yazılanlardan oluşan derlememize.. Ama yeter mi? Sayfalar yeter mi? Bugün de devam ediyorum. Bugün de köşemin tamamını Mustafa Kemal Atatürk'e ayırarak devam ediyorum.."

Yazının tamamı için tıklayınız

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar 1 yorum