GÜNDEM

Atakan için bakın Türkiye'nin bir numaralı otoritesi ne diyor?

Posta yazarı Candaş Tolga Işık,Türkiye’nin çocuk psikiyatrisi alanında bir numaralı otoritesi Prof. Dr. Yankı Yazgan’a herkesin hakkında bir şeyler söylediği Atakan'ı sordu.

Atakan için bakın Türkiye'nin bir numaralı otoritesi ne diyor?

Kitap mağazasında yaptığı konuşmayla sosyal medya gündemine bomba gibi düşen Atakan Kayalar şu sıralar Türkiye'nin en çok konuşulan ismi! Herkesin hakkında bir şeyler söylediği Atakan için mesleği “çocuk sağlığı” olanlar ise hiç konuşmadı. Candaş Tolga Işık da Türkiye’nin çocuk psikiyatrisi alanında bir numaralı otoritesi Prof. Dr. Yankı Yazgan’a Atakan'ı sordu.

Atakan için bakın Türkiye'nin bir numaralı otoritesi ne diyor?

Minik Atakan namı diğer “Filozof Atakan” Türkiye’nin şu sıralar en çok konuşulan adamı! Her konuda olduğu gibi Atakan konusunda da herkesin müthiş(!) tespitleri var. Hele ki sosyal medyada... Aman Allah’ım o ne yorumlar ne analizler ne tespitler... Popülarite bu kadar yüksek olunca Atakan’ı gören hemen videoyu çekip paylaşıyor, dahası basın toplantısı yapıyor, kanallara konuk oluyor Minik Atakan… Velhasıl Atakan konusunda herkes konuştu, neredeyse her şey söylendi ama mesleği “çocuk sağlığı” olanlar hiç konuşmadı.

Türkiye’nin çocuk psikiyatrisi alanında bir numaralı otoritesi Prof. Dr. Yankı Yazgan’ı aradım ve Atakan’ı sordum. Öncelikle merak ettiğim Atakan sağlıklı bir çocuk mu, psikiyatrik bir sorunu var mı? Yankı Hoca, “Psikiyatrik bir sorun var mı bilmiyorum, sanmıyorum. Böyle 3-5 video seyredip teşhis koymak aklı başında bir hekimin yapacağı bir şey değil, mümkün de değil. Ama alışılmadık özellikleri olan bir çocuk olabilir. Kimilerine göre davranışları ‘enteresan’ da olabilir. Ama bir kere şunu bilelim karşımızdaki bir çocuk. Çocuk savunmasız bir varlıktır. Bu şekilde her şeyden önce bir çocuğun mahremiyeti ihlal ediliyor. Çekilen videolar üzerinden yorumlar, analizler yapılıyor. Bu videoların çekilip yayılması teşhircilik, bunlar üzerinden yorumlar yapılması ise çok net bir şekilde çocuk haklarının ihlalidir.”

Prof. Dr. Yankı Yazgan’a kulak verelim, “Uzman olan ya da uzman olmayan hiç fark etmez, herkes lütfen Atakan’ın nasıl bir çocuk olduğuna dair yorum yapmayı, onun davranışları üzerinden toplumsal sonuçlar çıkarıp tespit yapmayı bıraksın. Rica ediyorum. Bu çocuğu rahat bırakın. Bunun çocuğa hiçbir faydası yok.”

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar