KİTAPLIK

Assange şimdi internete karşı

WikiLeaks'in kurucusu için son kitabı için bu manifesto değil, yalnızca bir "bekçinin haykırışı" diyor

Assange şimdi internete karşı
GAZETECİLER.COM - Julian Assange yeni kitabında internetin bireysel özgürlüğü tehdit ettiğini savunuyor. Ancak WikiLeaks'in kurucusu için bu kitap manifesto değil, yalnızca bir "bekçinin haykırışı"

 

WikiLeaks'in kurucusu Julian Assange, yeni bir kitapla yeniden adından söz ettirmeye hazırlanıyor. Ekvador-Britanya-İsveç üçgeni arasında diplomatik bir kördüğüm olan hukuki durumu nedeniyle beş aydır Londra'daki Ekvador Büyükelçiliği'nde bulunan Assange'ın yeni kitabı devletlerin internet yoluyla bireyler hakkında istihbarat toplamasını konu alıyor.

DenemeKİTAP BİR MANİFESTO DEĞİL

WikiLeaks ile bilgi paylaşımına ve şeffaflığa yeni bir yorum getiren internet çağının ikonu, Cypherpunks: Freedom and the Future of the Internet (Kriptopunkları: Özgürlük ve İnternetin Geleceği) adlı kitapta internet nedeniyle "önümüzdeki yıllarda küresel medeniyetin postmodern bir gözetleme distopyası" haline geleceğini savunuyor.

Telekonferansla bağlandığı bilişim konferansı Convention Camp'ın dünkü etkinliğinde kitabının bir manifesto gibi algılanmamasını isteyen Assange "Bu yalnızca bir bekçinin haykırışı. İnternet medeniyete yönelik bir tehdittir ve kullanıcılar bu tehdidi yaratanların ekmeğine yağ sürüyor" dedi. Assange kitabında "barışçıl bir protesto" için kriptolu yazışma çağrısı yapıyor.

WİKİLEAKS DAVASINDA İLK KEZ KONUŞACAK

 WikiLeaks'e gizli bilgi sızdırdığı için tutuklu olan ABD'li Er Bradley Manning ilk kez mahkemede konuşacak. Fort Meade askerî üsünde yapılacak ön duruşmada ilk kez söz alacak olan genç er son tanık olarak söz alacak.

(Taraf)

ÇOK OKUNANLAR