GÜNDEM

Aslı Aydıntaşbaş Sabah'ın üslup değişimini destekledi

Cumhuriyet'ten Aslı Aydıntaşbaş, Sabah gazetesinin, ABD konusundaki üslubunu yumuşatmış olmasını olumlu bir adım olarak değerlendirdi..

Aslı Aydıntaşbaş Sabah'ın üslup değişimini destekledi

Aslı Aydıntaşbaş,  Sabah gazetesinin "ABD Büyükelçisi John Bass'ı aşağılaması ve saçlarını 'komik' renge boyayarak sosyal medyada hedef göstermesinin ardından tutumunun yumuşamasının önemli olduğunu" kaydetti.

"İki tarafın da bu krizden kaybedeceği çok şey var" diyen Aydıntaşbaş, "Başbakan Binali Yıldırım'ın da tutumunun yumuşamasını olumlu bir adım" olarak değerlendirdi.

İşte Aslı Aydıntaşbaş'ın, bugünkü yazısından bir bölüm:

ABD ile kriz nasıl biter?

değerlendirmesinin ne kadar yanlış olduğunu söylüyorum. Trump, ABD devletinin başı. O devletle kavga edip Trump’la iyi geçinmek gibi bir senaryo yok. Yüzünüze gülse de bir noktada o da kendi devletinin haysiyetini korumak durumunda.


Haysiyet demişken, dün hem Başbakan Binali Yıldırım hem Sabah gazetesinin, ABD ve John Bass konusundaki üslubunu yumuşatmış olmasını olumlu bir adım olarak değerlendirdim. Özellikle Sabah, sıradan bir gazete olarak algılanmıyor.

Malum, Cumhurbaşkanı’na yakın bir yayın organı. Sabah’ın bir haftadır John Bass’ı hedef alan yayınlarının Washington’da ters tepeceğini görmek için fazla öngörüye gerek yoktu. Hiçbir ülke büyükelçisinin bu kadar aşağılanmasına, saçlarının komik renge boyanıp sosyal medyada hedef gösterilmesine razı olmaz.
Haliyle frene basılması olumlu bir adım.

Aslı Aydıntaşbaş'ın yazısının tamamı için tıklayın

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar